Εξηγήσεις για ταλκ που περιέχει αμίαντο δίνει η Johnson& Johnson στην αμερικανική δικαιοσύνη

Εξηγήσεις για το ταλκ που φέρεται ότι περιείχε αμίαντο ζητεί από την Johnson & Johnson η αμερικανική δικαιοσύνη. Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, ο όμιλος είχε διαβεβαιώσει ότι η βρεφική πούδρα του δεν περιέχει αμίαντο και δεν είναι επικίνδυνη για την υγεία. Σήμερα ωστόσο η φαρμακοβιομηχανία αποκάλυψε ότι οι αμερικανικές αρχές της ασκούν πιέσεις για να δώσει πληροφορίες σχετικά με το ταλκ.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, η Johnson & Johnson προωθούσε στην αγορά προϊόντα που κάποιες φορές περιείχαν αμίαντο, τουλάχιστον από το 1971 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Η διεύθυνση της εταιρείας, ερευνητές, γιατροί και δικηγόροι γνώριζαν το γεγονός αυτό όμως επέλεξαν σκόπιμα να μην αποκαλύψουν την πληροφορία και να μην την αναφέρουν στις αρχές, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα τα οποία επικαλούνται τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η υπόθεση του ταλκ με αμίαντο δεν είναι κάτι καινούριο για τον φαρμακευτικό κολοσσό. Εδώ και πολλά χρόνια η Johnson & Johnson έχει βρεθεί κατηγορούμενη σε χιλιάδες δίκες, με τους ενάγοντες (στην πλειονότητά τους γυναίκες) να υποστηρίζουν ότι το ταλκ τους προκάλεσε καρκίνο.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούλιο η εταιρεία καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια ομάδα 22 γυναικών που υποστήριζαν ότι ασθένησαν με καρκίνο των ωοθηκών επειδή χρησιμοποιούσαν ταλκ στα γεννητικά τους όργανα. Η εταιρεία έχει ασκήσει έφεση.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here