Τέλος η κορυφαία έκδοση για την Mercedes S-Class


Η Έκθεση της Γενεύης θα είναι γεμάτη αποχαιρετισμούς για την Mercedes. Μετά το τέλος της SLC (που σημαίνει και το αντίστοιχο της SLK) και την Final Edition της SL, ήρθε ακόμα μια τελική έκδοση να «κουνήσει μαντήλι» για κάποιο μοντέλο του «Αστεριού».{loadposition ekka}

Η Mercedes-AMG S65 Final Edition αποτελεί το «κύκνειο άσμα» του twinturbo V12 των 6 λίτρων, καθώς την κορυφή της γκάμας από την επόμενη γενιά θα αναλάβει αποκλειστικά ο 4λιτρος twinturbo V8. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι το δωδεκακύλινδρο ιπποφορβείο δεν καταργείται εντελώς, καθώς θα συνεχίσει την πορεία του κάτω από το καπό των αυτοκινήτων με την επωνυμία «Maybach». Τα δυσάρεστα αφορούν στο γεγονός ότι δεν υπάρχει τίποτα επίσημο σχετικά με ημερομηνίες παρουσίασης και συγκεκριμένα μοντέλα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν φωτογραφίες από την ειδική έκδοση της ναυαρχίδας από την Στουτγκάρδη, όμως κατά πάσα πιθανότητα οι χρωματικοί συνδυασμοί, τα ανάλογα σήματα και οι γενικότερες αισθητικές επιλογές θα είναι παρομοίου ύφους με αυτές στην αντίστοιχη έκδοση της SL. Το μόνο σίγουρο αφορά την απόδοση του διτούρμπινου V12, η οποία ανέρχεται στα 630 άλογα μεταξύ 4.800-5.400 σ.α.λ. και τα 1.000 Nm ροπής μεταξύ 2.300-4.300 σ.α.λ! Το 7αρι αυτόματο κιβώτιο G-TRONIC είναι το μόνο που αντέχει την διαχείριση του τεράστιου ποσού της ροπής και την αναθέτει αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, καθώς το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC πολύ απλά δεν χωράει!

Οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές, ειδικά όταν αναλογιστούμε πως πρόκειται για μια λιμουζίνα 2,2 τόνων. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα -και παρά την απουσία τετρακίνησης- έρχονται σε μόλις 4,2 δλ., ενώ η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

 


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ