H Μercedes-AMG GLC 63 S «γαζώνει» την Alfa Stelvio QV (+video)


H κορυφαία GLC έχει αποδείξει πως δεν λέει ποτέ «όχι» σε κόντρες. Βέβαια σε αυτό παίζει ρόλο και το γεγονός πως συνήθως τις κερδίζει, όπως έγινε με την Porsche Macan Turbo. Οι «λογαριασμοί» με την Alfa Romeo Stelvio QV, ωστόσο, είναι πολύ περισσότερο ανοιχτοί…

Καταρχάς, η GLC 63 S πήρε το ρεκόρ του ταχύτερου SUV παραγωγής στο Nurburgring από την Quadrifoglio Verde, οπότε η συγκεκριμένη κόντρα είναι ευκαιρία να πάρει η κορυφαία Stelvio το αίμα της πίσω. Δεύτερο και κυριότερο, το SUV της Alfa είναι πιο ισχυρό από την Macan: 510 ίπποι, αντί 440, και ισοδύναμη με το κουπέ-SUV της Mercedes. Ο 2.9 twinturbo V6 με καταγωγή Ferrari υπόσχεται 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δλ. και μια τελική που ξεπερνά τα 280 χλμ./ώρα.

Στην αντίπερα όχθη, οι Γερμανοί απαντούν με 1.100 κυβικά και 2 κυλίνδρους περισσότερους. Και αν η ιπποδύναμη είναι ταυτόσημη, δεν συμβαίνει το ίδιο με την ροπή και την μετάδοση. Ο 4λιτρος twinturbo V8 αποδίδει 700 Nm μεταξύ 1.750-4.500 σ.α.λ., ενώ ο V6 της Alfa 100 Nm λιγότερα στις 2.500 σ.α.λ. Αυτό, σε συνδυασμό με την μία παραπάνω σχέση στο αυτόματο κιβώτιο (9αρι αντί 8αρι) και την αποτελεσματικότητα του συστήματος τετρακίνησης 4MATIC + όχι μόνο δεν επιτρέπουν στην Alfa να σκεφτεί την ισοφάριση, αλλά ξεκαθαρίζουν μια και καλή ποιος κάνει κουμάντο στην κατηγορία, είτε σε ευθεία είτε σε στροφές.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ