Πως να περιποιηθείς την επιδερμίδα σου το Χειμώνα


Όσο και να μας αρέσει ο χειμώνας η αλήθεια είναι πως δεν αρέσει το ίδιο στην επιδερμίδα μας. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, η υγρασία (έχουμε μπόλικη) και ο αέρας αφυδατώνουν περισσότερο την επιδερμίδα μας.

Και όταν η επιδερμίδα «διψάει» δε δείχνει λαμπερή, αντίθετα είναι αρκετά άγρια. όμως, υπάρχουν οι κατάλληλοι τρόποι για να προστατέψετε την επιδερμίδα της για να μην χάσει τη λάμψη της και τη φρεσκάδα της.

Αυτά είναι τα βασικά βήματα για να ακολουθήσεις:

Απολέπιση

Μία φορά τη βδομάδα κάνε απολέπιση τόσο στο πρόσωπο όσο και το σώμα σου μιας και η επιδερμίδα χρειάζεται αυτή την ώθηση για να αναπνεύσει. Στο εμπόριο θα βρεις πολλές επιλογές, αλλά μπορείς να φτιάξεις και δικό σου scrub με σπιτικά υλικά. Μετά την απολέπιση εφάρμοσε αμέσως ενυδατική κρέμα.

Καθαρισμός προσώπου

Πρωί- βράδυ είναι απαραίτητο να καθαρίζουμε σχολαστικά την επιδερμίδα μας. Βρείτε τα κατάλληλα προϊόντα, ανάλογα τις ανάγκες σας έτσι ώστε μετά τον καθαρισμό να μην σε «τραβάει» η επιδερμίδα σου.

Μάσκα προσώπου

Οι μάσκες βοηθάνε ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και επαναφέρουν την υγρασία του δέρματος. Τη βάζουμε πάντα μετά την απολέπιση για ένα ακόμα πιο λαμπερό και σωστό αποτέλεσμα.

Lip balm για τα χείλη

Το χειμώνα τα χείλη αν δεν τα φροντίζουμε όπως πρέπει συνήθως σκάνε. Για αυτό το λόγο μην ξεχνάς να κάνεις scrub στα χείλη και να τα ενυδατώνεις εφαρμόζοντας lip balm.

Χέρια

Τα χέρια μας είναι κι αυτά ευαίσθητα στο κρύο. Μάλιστα, οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες αν δεν τα ενυδατώνουν σε τακτικά διαστήματα μέσα στην ημέρα μπορεί και να ανοίξουν. Για καλύτερο αποτέλεσμα προτείνω να βάζεις αμυγδαλέλαιο. Αλλιώς βρες την κατάλληλη κρέμα για τη δική σου επιδερμίδα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ