Η σύγχρονη Hispano Suiza είναι hypercar με 1.100 PS

Όταν πριν από κάποιες μέρες είχε εμφανιστεί ένα πλαίσιο που θα αποτελούσε τη βάση για το καινούργιο, σύγχρονο μοντέλο της ιστορικής Hispano Suiza, οι φήμες έδωσαν και πήραν. Πως θα είναι ηλεκτρικό, θα ακολουθεί την αισθητική ενός από τα πλέον σημαντικά μοντέλα του παρελθόντος και πως θα ονομάζεται Carmen, όπως η εγγονή του ιδρυτή της εταιρεία.

Τελικά το Carmen έγινε Maguari, όπου Maguari δεν είναι κάποιος δισέγγονος αλλά ένας πελαργός που τον βρίσκει κανείς στη Νότιο Αφρική. Αυτό είναι και ο λόγος που υπάρχουν σχήματα πελαργών τόσο στη μάσκα όσο και στο προφίλ του Hispano Suiza Maguari HS1 GTC, όπως είναι η πλήρης επωνυμία του νέου μοντέλου.

Μάλιστα ο σχεδιαστής του Olivier Boulay διαμόρφωσε έτσι το εμπρός μέρος ώστε να θυμίζει πτέρυγες αεροσκαφών. Παραπέμποντας έτσι και στο αεροπορικό παρελθόν της μάρκας, που πριν από 100 χρόνια ξεκίνησε και την παραγωγική κινητήρων για αεροσκάφη.

Η βάση του Maguari λοιπόν είναι το πλαίσιο της Lamborghini Huracan, ενώ το αμάξωμα είναι από ανθρακονήματα και κατασκευάζεται από καροσσερία. Κάτι που σημαίνει πως θα είναι εύκολο για τον κάθε ενδιαφερόμενο να προσθέσει την δική του νότα στην εμφάνισή του.

Ο κινητήρα είναι ο V10 των 5,2 lt της Huracan, ο οποίος εδώ γίνεται bi turbo, με απόδοση 1.100 PS. Που αρκούν για ένα 0-100 km/h σε 2,8 sec και μια τελική ταχύτητα 380 km/h.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ