Πέντε ταξίδια στο εξωτερικό για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας


Στη Ρώμη για aperitivo και φρέσκα ζυμαρικά

Αν λατρεύεις την καλοπέραση και το φαγητό, τότε η Ρώμη αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για εσένα. Η ιταλική πρωτεύουσα αποτελεί έναν ιστορικό, ρομαντικό, διασκεδαστικό και ταυτόχρονα σχετικά οικονομικό προορισμό. Αν επισκεφτείς την «Αιώνια Πόλη», θα γευτείς φρέσκα ζυμαρικά στις τρατορίες της και θα δροσίσεις τον ουρανίσκο σου με απολαυστικά aperitivo και νόστιμα gelato. Σε κάθε περίπτωση, τις τρεις ημέρες που θα βρίσκεσαι εκεί, μη τη βγάλεις μόνο σε εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ. Σίγουρα ο χρόνος που έχεις στη διάθεσή σου αρκεί για να επισκεφτείς την εντυπωσιακή Φοντάνα Ντι Τρέβι και να ρίξεις ένα κέρμα στο ιστορικό αυτό σιντριβάνι, να δεις το Πάνθεον, να απολαύσεις ένα aperitivo στην Πιάτσα Ναβόνα και το Κάμπο ντε Φιόρι, να θαυμάσεις το Κολοσσαίο και τη Ρωμαϊκή Αγορά, να βγάλεις τέλειες selfies στην Πιάτσα Ντι Σπάνια, να κάνεις τις αγορές σου στη Βία Κοντότι και τη Βία Ντελ Κόρσο, να φας στο Τραστέβερε και το Τεστάτσιο και να επισκεφτείς το Βατικανό.

Στη Βουδαπέστη για διασκέδαση και spa

Όσοι έχουν βρεθεί στη Βουδαπέστη, ισχυρίζονται πως τρεις ημέρες αρκούν για να δει κάποιος τα βασικά αξιοθέατα της πόλης και να περάσει καλά. Και μπορεί να θεωρείται ένας ιδανικός προορισμός για ζευγάρια, όμως, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα περάσεις τέλεια αν την επισκεφτείς με τις «κολλητές» σου. Γιατί; Διότι προσφέρει αμέτρητες επιλογές για διασκέδαση, επειδή είναι μία από τις πιο οικονομικές πόλεις της Ευρώπης και φυσικά, γιατί διαθέτει πολλά μέρη για να κάνεις spa (έχει περισσότερες από 1.000 θερμές πηγές)! Όσον αφορά στο φαγητό, σίγουρα θα μείνεις ικανοποιημένη. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το fröccs -ένα παραδοσιακό ποτό της Ουγγαρίας που είναι ένα μείγμα σόδας και κρασιού- και να γευτείς παραδοσιακά πιάτα όπως το kürtőskalács (ένα δημοφιλές γλυκό), το Lángos (θα σου θυμίσει πίτσα), το gulyás (μία γνωστή σε όλο τον κόσμο σούπα), το paprikás csirke και τη meggyleves, μία γλυκιά σούπα με κεράσια που θα σε εκπλήξει ευχάριστα (στην περίπτωση που δεν νηστεύεις). Μην ξεχάσεις ακόμη να επισκεφτείς ένα από τα λουτρά της Βουδαπέστης για να βιώσεις μία μοναδική, spa εμπειρία, να διασκεδάσεις στα γεμάτα νέους ruin bars της πόλης και να δεις από κοντά τα κύρια αξιοθέατά της. Σίγουρα αξίζει να κάνεις έναν περίπατο στις όχθες του Δούναβη και να θαυμάσεις κοντά το κάστρο της Βούδας, τα παπούτσια του Δούναβη και τον λόφο Γκέλερτ ή, να χαλαρώσεις στο Νησί της Μαργαρίτας.

Στο Παρίσι για κρασί και μαθήματα ιστορίας

Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να λείπει το Παρίσι. Το αγαπάμε διότι είναι μία από τις πιο ιστορικές, ρομαντικές και παράλληλα «ζωντανές» πόλεις της Ευρώπης. Αυτό σημαίνει ότι αν την επισκεφτείς με τον καλό σου, θα ερωτευτείς τριπλά και πως αν ταξιδέψεις στη γαλλική πρωτεύουσα με τις φίλες σου, θα περάσεις τελεία πίνοντας κρασί και τραγουδώντας στη Μονμάρτη -και συγκεκριμένα στη Βασιλική της Sacré-Cœur- ή τις όχθες του Σηκουάνα συντροφιά με νέους από κάθε γωνιά του κόσμου. Και ναι, τρεις μέρες είναι αρκετές για μία πρώτη γνωριμία με το Παρίσι. Στην περίπτωση που το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας βρεθείς στην «Πόλη του Φωτός», προσπάθησε να επισκεφτείς τη Νοτρ Νταμ, το Quartier latin, τον Κήπο του Λουξεμβούργου, το μποέμ Λε Μαραί, το Λούβρο, τη Μονμάρτη, τον Πύργο του Άιφελ, το κανάλι Σαιν-Μαρτέν (εκεί όπου έριχνε τα βότσαλα της η Αμελί στην ομώνυμη ταινία) και τη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων. Σίγουρα θα φύγεις λέγοντας, «Paris, je t’aime»!

Στο Μιλάνο για shopping και πολυτελείς εξορμήσεις

Το Μιλάνο είναι μία ακόμη ιταλική πόλη η οποία περιλαμβάνεται στη λίστα μας. Και αυτό διότι αποτελεί έναν όμορφο και παράλληλα κοντινό από την Ελλάδα προορισμό, ενώ θεωρείται η «πρωτεύουσα» της ιταλικής μόδας! Τι καλύτερο υπάρχει για ένα fashion girl, λοιπόν; Είναι ό,τι πρέπει για ένα τριήμερο αφού πρόκειται για μία σχετικά μικρή ευρωπαϊκή πόλη την οποία θα μάθεις, θα χαρείς και θα περιπατήσεις με άνεση. Αν ταξιδέψεις στο Μιλάνο, μην παραλείψεις να δεις από κοντά τον καθεδρικός ναός Il Duomo που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία «Piazza Del Duomo», το Palazzo Reale και το φημισμένο εμπορικό κέντρο Galleria Vittorio Emanuele II που στεγάζεται σε μια τετραώροφη διπλή στοά με γυάλινη οροφή και στο οποίο φιλοξενούνται luxury εστιατόρια, καφέ, μπαρ και -μεταξύ άλλων- καταστήματα γνωστών οίκων μόδας. Όσον αφορά στο κομμάτι του φαγητού, καλό είναι μα μην φύγεις από την πόλη δίχως να γευτείς τα φημισμένα και απίστευτα νόστιμα panzerotti και φυσικά, αυθεντικό, ιταλικό εσπρέσο.

Στο Βερολίνο για τέχνη και παγωμένη μπύρα

Αν έπρεπε να απαριθμήσουμε δέκα λόγους για τους οποίους αξίζει να επισκεφτείς το Βερολίνο το επόμενο τριήμερο, τότε θα αναφερόμασταν στις ενναλακτικές γειτονίες της πόλης, τα μουσεία της, τα μπαρ με τις τέλειες μπύρες, τα πάρκα της και τη μοναδική foodie εμπειρία που θα σου προσφέρει. Στην περίπτωση που ταξιδέψεις τελικά στο Βερολίνο, αξίζει να κάνεις τη βόλτα σου στην πόλη για να δεις και να φωτογραφίσεις τα εντυπωσιακά γκράφιτι που βρίσκονται δίπλα σε πολλά ιστορικά κτίρια, να επισκεφτείς την Πύλη του Βρανδεμβούργου, τα απομεινάρια του Τείχους, τις εμβληματικές πλατείες Potsdamer Platz και Alexander Platz, το Μνημείο του Ολοκαυτώματος και το Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης, Kunst-Werke. Ένα πέρασμα από το Kreuzberg, μία από τις πιο ζωντανές εναλλακτικές γειτονίες του Βερολίνου -γεμάτη καφέ, βίνταζ καταστήματα και εστιατόρια με γεύσεις από κάθε γειτονιά του κόσμου- κρίνεται επίσης απαραίτητη.

Όποια και αν είναι η δική σου επιλογή, φρόντισε να κλείσεις εγκαίρως τα αεροπορικά σου εισιτήρια και να ετοιμάσεις από τώρα το τέλειο πρόγραμμα προκειμένου να δεις από κοντά τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης που θα επισκεφτείς και παράλληλα, να διασκεδάσεις. Τρεις μέρες μπορεί να φαντάζουν λίγες, ωστόσο, αρκούν για να «γευτείς» το Βερολίνο, τη Βουδαπέστη, το Μιλάνο, το Παρίσι και τη Ρώμη. Να θυμάσαι πως ένα ταξίδι είναι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να σε κάνει πιο «πλούσια», ενώ ξοδεύεις χρήματα!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ