Δρέπανο – Η παραλία που έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο από… χομπίστες της Πάτρας (vid)


Ένα από τα hot spot του καλοκαιριού στην Πάτρα είναι το Δρέπανο που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σημείο αναφοράς για τους Πατρινούς, αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης.

Το βασικό γνώρισμα της παραλίας του Δρεπάνου που την έχει κάνει διάσημη είναι η λατρεία που έχουν δείξει για αυτή οι kite surfers και οι wind surfers της Πάτρας, πηγαίνοντας εκεί για χρόνια, ξέροντας ότι στο σημείο αυτό, ενώνονται οι άνεμοι, σμίγουν οι αέρηδες και αποτελεί ένα από τα καλύτερα spot για τα αγαπημένα τους extreme water sports.

Η αγάπη που έδειξαν οι fans αυτών των αθλημάτων για την παραλία του Δρεπάνου, είναι που την έκανε γνωστή πλέον σε όλο τον κόσμο. Χομπίστες που αγάπησαν τους ανέμους, τα κύματα και την αίσθηση της θάλασσας και της αλμύρας που σου προσφέρει την μεγαλύτερη ελευθερία, πήγαιναν εκεί τα χρόνια, που λίγοι την γνώριζαν.

Πλέον αυτό έχει αλλάξει. Το αποκορύφωμα της τουριστικής δυναμικής που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, αυτό το όμορφο σημείο έξω από την Πάτρα είναι το Kite Surf Festival που έγινε θεσμός και πραγματοποιείται κάθε χρόνο, φέρνοντας δεκάδες αθλητές και επισκέπτες από διάφορα μέρη του κόσμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τελευταίο Kite Surf Festival, μιας διοργάνωσης που αξίζει να σημειωθεί ότι γίνεται με πρωτοβουλία ιδιωτών και όχι της πολιτείας, ο κόσμος που κατέκλυσε την παραλία του Δρεπάνου για ένα τετραήμερο ήταν τόσος που αποτέλεσε ρεκόρ στα χρονικά του.

Το Δρέπανο είναι μία παραλία που φέρνει πλέον επισκέπτες από διάφορα μέρη του κόσμου, κόσμος που έρχεται για να απολαύσει wind surfing και kite surfing, σε ένα από τα καλύτερα σημεία στον κόσμο για τέτοιου είδους σπορ. Ένα σημείο που η Πάτρα θα πρέπει τα επόμενα χρόνια να αξιοποιήσει τουριστικά ακόμα περισσότερο και οργανωμένα, σε επίπεδο φορέων αυτή τη φορά, για να έχει και τα ανάλογα οφέλη.

Η παραλία ξεχωρίζει για την ιδιαιτερότητά της, ενώ το βίντεο που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό και αναδεικνύει τα γνωρίσματα ενός σημείου που αναδείχθηκε και έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο από τους ίδιους τους Πατρινούς.



ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ