Επίδομα ενοικίου: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Δείτε πώς θα κάνετε αίτηση


Επίδομα ενοικίου – Όλες οι ειδήσεις: Εντός των επόμενων ημερών ξεκινάει η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για το επίδομα ενοικίου, όπως εξήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που συνέπεσε χρονικά με τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του ΟΠΕΚΑ, δόθηκαν στατιστικά στοιχεία για το επίδομα παιδιού, τα σχολικά γεύματα, τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα και τις παροχές προς τους ανασφάλιστους υπερήλικες.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ, Στέλιος Πλιάκης, ενημέρωσε ότι «Το επίδομα παιδιού δόθηκε, το 2018, σε 926.000 οικογένειες, καλύπτοντας 1,6 εκατομμύρια παιδιά. Το 58% των δικαιούχων οικογενειών έχουν μέσο ετήσιο εισόδημα πάνω από 15.000 ευρώ».

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Ο κ. Πλιάκης ανέφερε ότι στις 7 Μαρτίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα Α21 για το επίδομα παιδιού 2019.

«Η πρώτη δόση του 2019 θα καταβληθεί στα τέλη Μαρτίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει αίτηση με βάση την περυσινή φορολογική δήλωση. Όπως συμβαίνει παγίως, όταν υποβληθούν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις, θα ακολουθήσει επανυπολογισμός. Επίσης, στις 28 Φεβρουαρίου, θα εξοφληθούν οι εκκρεμότητες του επιδόματος παιδιού από το 2018» συμπλήρωσε.

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα

Η πλατφόρμα για την επιδότηση ενοικίου έχει σχεδιαστεί στα πρότυπα της πλατφόρμας του κοινωνικού μερίσματος και του ΚΕΑ, εξήγησε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), Τάσος Τάγαρης.

Ο ίδιος περιέγραψε τη διαδικασία της ηλεκτρονικής αίτησης, λέγοντας πως η είσοδος στην πλατφόρμα θα γίνεται με τους κλειδάριθμους του taxisnet, θα πιστοποιείται ο ΑΜΚΑ και θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία (προσωπικά, επικοινωνίας, εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία, σύνθεση νοικοκυριού, κ.ά.), ενώ ο δικαιούχος θα πρέπει να συμπληρώνει τον αριθμό του μισθωτηρίου συμβολαίου του.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ