Ολυμπιακός – ΟΦΗ:Έ-Χασαν την… μπάλα οι Κρητικοί.


Φορτούνης, Χασάν και Ποντένσε παρουσίασαν ένα πολύ όμορφο… σόου στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και νίκησε τον ΟΦΗ με 5-1. Χατ τρικ ο Αιγύπτιος επιθετικός. Με τρομερό σουτ το τέρμα των Κρητικών. Δυο αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο μέρος οι Πειραιώτες.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ένα από τα… γνωστά «πάρτι» που κάνει κόντρα σε ομάδες χαμηλής δυναμικότητας είχε ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΟΦΗ. Οι “ερυθρόλευκοι” έπιασαν πολύ καλή απόδοση και διέλυσαν τους Κρητικούς με 5-1, σε ματς για την 22η αγωνιστική της Superleague. Έτσι, οι Πειραιώτες (2η θέση) μείωσαν τη διαφορά τους από τον ΠΑΟΚ στους επτά βαθμούς, την ώρα οι Κρητικοί έμειναν στους 17 και την προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο ΟΦΗ έβγαλε… ποδοσφαιρικό τσαμπουκά στο ξεκίνημα του αγώνα, είχε δυο ευκαιρίες στην εστία του Σα με τη συμπλήρωση δύο λεπτών (!) και γενικά έδειξε να “πατά” καλύτερα από τον Ολυμπιακό, που έδειχνε αιφνιδιασμένος.

Τα πάντα άλλαξαν στην πρώτη φάση του Ολυμπιακού, εκεί που έγινε και το 1-0. Ο Ποντένσε έβγαλε τη σέντρα και βρήκε τον Μασούρα, που στο 15′ έκανε το 1-0 για τους “ερυθρόλευκους” με κοντινή κεφαλιά. Η συνέχεια της αναμέτρησης έφερε δύο ξαφνικά προβλήματα στον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε τους Τοροσίδη και Καμαρά να αποχωρούν με προβλήματα τραυματισμού πριν την ολοκλήρωση 20 λεπτών αγώνα. Ο Έλληνας αμυντικός έδειξε να έχει πόνο στο στήθος και να μην μπορεί να ανασάνει καλά, ενώ ο Αφρικανός μέσος έπιανε τον οπίσθιο μηριαίο στο αριστερό του πόδι.

Παρά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ο Ολυμπιακός είχε πια πάρει το… πάνω χέρι στην αναμέτρηση και όποτε ήθελε έφτιαχνε ευκαιρίες στα καρέ των Κρητικών. Οι Πειραιώτες κατάφεραν να πετύχουν δύο ακόμα γκολ πριν βγει το ημίχρονο. Στο 36′ και μετά από κλέψιμο που έγινε στο χώρο του κέντρου, ο Φορτούνης κουβάλησε την μπάλα, την έδωσε την κατάλληλη στον Χασάν, που -με σουτ από τη μεγάλη περιοχή- έκανε το 2-0.

Το 3-0 έγινε στο 40′, με τον Ποντένσε να δημιουργεί ένα ακόμα γκολ. Ο Πορτογάλος έβγαλε την μπαλιά… ξυραφιά από δεξιά και ο Φορτούνης έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα με κοντινή καρφωτή κεφαλιά.

 

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την ίδια… σαρωτική εικόνα και στην επανάληψη, αφού ο ΟΦΗ έδειξε αδύναμος να αντιδράσει. Με το… καλημέρα στην επανάληψη (46′) ήρθε το 4-0. ο Τσιμίκας έβγαλε τη σέντρα και ο Χασάν έστειλε με προβολή -και για μια ακόμα φορά- την μπάλα στα δίχτυα του Στρέζου.

Οι “ερυθρόλευκοι” ζήτησαν πέναλτι στο 55′, σε ανατροπή του Αιγύπτιου επιθετικού από τον Στρέζο και δύο λεπτά αργότερα είδαν τον Ναμπί να πιάνει τρομερό σουτ εκτός περιοχής και να μειώνει σε 4-1.

Στο 60′ όμως οι φίλοι του Ολυμπιακού πανηγύρισαν και πάλι. Ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων έκανε λάθος απομάκρυνση, έστειλε την μπάλα πάνω στον Χασάν, που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 5-1 και να σημειώσει χατ τρικ.

Όλο το γήπεδο ζήτησε… κι άλλα γκολ! Οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν τις προσπάθειες τους και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ. Οι Πειραιώτες όμως ήταν.. επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια (ο Χασάν έχασε σημαντικές ευκαιρίες) κι έτσι έμεινε μέχρι τέλους το 5-1.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης (20΄ Τσιμίκας), Μιράντα, Μεριά, Κούτρης, Καμαρά (20΄ Μπουχαλάκης), Γκιγιέρμε, Ποντένσε (74΄ Γκερέρο), Μασούρας, Φορτούνης, Χασάν.

ΟΦΗ (Χαϊμε Βέρα): Στρέζος, Παπάζογλου (65΄ Ποτουρίδης), Μπράουν, Μιχόγεβιτς, Σακόρ, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Βαζ (76΄ Οικονόμου), Ναμπί, Νέιρα (53΄ Πάρσον), Σόουζα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ