Βιβλική καταστροφή στην Κρήτη από την “Ωκεανίς”: Κατέρρευσαν 3 γέφυρες – Αγνοείται 60χρονος – Βίντεο ντοκουμέντο από πτώση δέντρου


Τις πληγές τους από την κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή, μετρούν τα Χανιά. Μετά την κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη το μεσημέρι, κατέρρευσε και η γέφυρα του Πλατανιά στην Παλαιά Εθνική Οδό

Όπως αναφέρει το Flashnews.gr o νομός Χανίων έχει κοπεί στα δύο, από την παλαιά Εθνική Οδό και τον ΒΟΑΚ, με αποτέλεσμα ο Πλατανιάς, η Κίσσαμος και το Σέλινο να είναι αποκλεισμένα.

Νωρίτερα είχε κλείσει η γέφυρα στο Πατελάρι και δεδομένου της απαγόρευσης διέλευσης από τον ΒΟΑΚ, στο ύψος του Σταλού, η πρόσβαση από Χανιά έχει διακοπεί.

44343

Νωρίτρερα το μεσημέρι, στα δύο κόπηκε,  η ιστορική γέφυρα του ποταμού Κερίτη στην είσοδο του Αλικιανού του Δήμου Πλατανιά.

Η γέφυρα, που είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από την κακοκαιρία της 14ης Φεβρουαρίου, κόπηκε στα δύο καθώς δεν κατάφερε να αντέξει τον τεράστιο όγκο των νερών.

Το βίντεο από τη στιγμή της κατάρρευσης:

Νωρίτερα σήμερα, είχε υποστεί καθίζηση τμήμα του δρόμου που εφαπτόταν με τη γέφυρα και είχαν γίνει εργασίες στήριξης.

Η πετρόκτιστη τρίτοξη γέφυρα χτίστηκε το 1908 και είχε χαρακτηριστεί ως νεότερο μνημείο.

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία συνεχίζονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Πλατανιά.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, ο ποταμός Ιάρδανος έχει υπερχείλιση στην γέφυρα του Πλατανιά με αποτέλεσμα να είναι απροσπέλαστη η Παλιά Εθνική Οδός, ενώ αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και με τον ποταμό Ταυρωνίτη στο ύψος των Βουκολιών και του Συριλίου.

Οι κάτοικοι που μένουν σε παραποτάμιους οικισμούς, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, πρέπει να είναι σε επιφυλακή για την ασφάλειά τους.

Παράλληλα συστήνεται να αποφεύγεται -αν δεν είναι απολύτως αναγκαία- κάθε μετακίνηση μέχρι την παύση των φαινόμενων, καθώς υπάρχει κίνδυνος από καθιζήσεις, κατολισθήσεις εδαφών και πτώση δένδρων. Κλειστή παραμένει η γέφυρα Πατελαρίου -Πλατανιά, η γέφυρα του Συριλίου στη θέση «Αυλωνίτη» και η γέφυρα του Ιάρδανου.

Στην Κρήτη μεταβαίνει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με ελικόπτερο Super Puma, συνοδευόμενος από κλιμάκιο Μηχανικών του υπουργείου.

Πρόκειται για εμπειρογνώμονες της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών. Μαζί του μεταβαίνει στο νησί και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο οποίος συνοδεύεται από τον υποστράτηγο της ΕΜΑΚ Γιάννη Πετρούτσο και 9μελές κλιμάκιο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, Flashnews.gr, Πηγή φωτογραφιών: zarpanews.gr, flashnews.gr, Πηγή βίντεο: Νεα τηλεόραση Κρήτης


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ