Γκράβα, 36ο δημοτικό, κλειστά σχολεία γιατί ο Καμίνης τα άφησε χωρίς θέρμανση


Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου Δημάρχου Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας: Γκράβα, 36ο δημοτικό, κλειστά σχολεία γιατί ο Καμίνης τα άφησε χωρίς θέρμανση

Σήμερα τα σχολεία της Γκράβας με χιλιάδες μαθητές όπως τουλάχιστον και το 36ο δημοτικό σχολείο στα Εξάρχεια δεν λειτούργησαν γιατί αλλιώς θα έπρεπε να κάνουν μάθημα σε παγωμένες αίθουσες. Έτσι, στα Εξάρχεια μόλις το πρωί πληροφορήθηκαν οι γονείς που έτρεχαν αλλόφρονες να μαζέψουν τα παιδιά τους από το σχολείο διότι το καλοριφέρ ήταν εκτός λειτουργίας. Στην Γκράβα ο ένας και μοναδικός κεντρικός καυστήρας χάλασε και έτσι ΟΛΑ τα σχολεία έκλεισαν!

Το 36ο δημοτικό έχει ζητήσει ξανά και ξανά συντήρηση καυστήρα θέτοντας ζητήματα όχι μόνο υγείας με την μη λειτουργία του αλλά και ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Στην Γκράβα, στο αίτημα να υπάρξουν αυτόνομοι καυστήρες κατά σχολείο για να αποφεύγονται καθολικά μπλάκ άουτ δεν έχει ανταποκριθεί ο Δήμος της Αθήνας.

Η κυβέρνηση αντί να πανηγυρίζει για “έξοδο από τα μνημόνια” ας δώσει πίσω τις δαπάνες για τις σχολικές επιτροπές που τις έχει πετσοκόψει στο μισό. Ας προσλάβει προσωπικό μόνιμο στις τεχνικές υπηρεσίες και όχι να ψάχνει για εργολαβίες κατά σχολείο για συντήρηση καυστήρων που δεν πατάει κανένας γιατί τους προσφέρει 15 ευρώ κατά σχολείο και έτσι μένουν χωρίς συντήρηση.

Την ώρα που ο υποψήφιος της Δεξιάς Μπακογιάννης δηλώνει ότι θα τα δώσει όλα σε ιδιώτες και ο Νάσος Ηλιόπουλος σφίγγει το χέρι του Τσίπρα και του Γαβρόγλου, του υπουργού που διαλύει το δημόσιο σχολείο για να το χαρίσει στους χορηγούς και τις εταιρίες, μόνο ο κοινός αγώνας εκπαιδευτικών, μαθητών, εργαζομένων γονέων μπορεί να τους φράξει το δρόμο.

Ο Καμίνης έχει σπαταλήσει πολλά εκατομμύρια για έργα βιτρίνας του ιστορικού και εμπορικού κέντρου ενώ ετοιμάζεται να χαρίσει εκατομμύρια στην Εθνική Τράπεζα για την άχρηστη απαλλοτρίωση στη πλατεία Μητροπόλεως.

Αντί η κυβέρνηση να τα δίνει όλα στους Τραπεζίτες για να αρπάξουν τα σπίτια του κόσμου από την “τακτοποίηση των κόκκινων δανείων” ας διαγράψουν το χρέος για να βρουν λεφτά και για την παιδεία και για τους Δήμους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ