Αλλόνησος: Διορθώθηκε η βλάβη στο δεξαμενόπλοιο «Sea Beech»

Tο δεξαμενόπλοιο «Sea Beech» συνεχίζει κανονικά την πλεύση του από τη θαλάσσια περιοχή της νήσου Ψαθούρας Αλοννήσου.

Η μηχανική βλάβη που είχε παρουσίασει διορθώθηκε και πλέον το μεγάλο πλοίο μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του.

Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του «Sea Beech», με σημαία των Νήσων Μάρσαλ και 26 άτομα πλήρωμα, «περίπου στις 11:00 (τοπική ώρα) και ενώ το τάνκερ έπλεε, χωρίς φορτίο, στις Βόρειες Σποράδες (N 39-32-24 x E 024-20-42), σημειώθηκε βλάβη στο σύστημα πρόωσής του».

«Αμέσως ενημερώθηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος στον Πειραιά και ζητήθηκε η συμβολή ρυμουλκών. Δυο τεχνικοί κλήθηκαν από τη διαχειρίστρια εταιρεία να μεταβούν με ελικόπτερο της Ελληνικής Αεροπορίας στο πλοίο, ενώ τα ρυμουλκά αναμένεται να καταπλεύσουν περί τις 19:00 (τοπική ώρα)», ανέφερε η Seaworld Management, σημειώνοντας πως «στις 17:20 και ενώ το SEA BEECH βρισκόταν ΝΔ της νήσου Ψαθούρα, όπου παρασύρετο με ταχύτητα 3 κόμβων και εκτός κινδύνου, οι μηχανικοί του πλοίου ανακοίνωσαν πως κατόρθωσαν να επανεκκινήσουν την κύρια μηχανή».

«Η κατάσταση παρακολουθείται στενά από τα κεντρικά γραφεία της Seaworld Management. Δεν έχει αναφερθεί μόλυνση του περιβάλλοντος, ούτε τραυματισμοί μελών του πληρώματος, ως αποτέλεσμα του περιστατικού», καταλήγει η εταιρεία.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here