Ιστορική πρόκριση για Μαυροβούνιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ματσάρα ο Στρέλνιεκς – video


Το Μαυροβούνιο γνώρισε… γλυκιά ήττα από τη Λετονία των Στρέλνιεκς και Τίμα μέσα στην Ποντγκόριτσα (80-74) και πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία του την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ που θα γίνει στην Κίνα.

Το Μαυροβούνιο έγινε η 12η ομάδα που προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας (31 Αυγούστου – 15 Σεπτεμβρίου) από την ευρωπαϊκή ζώνη, παρά την ήττα που γνώρισε μέσα στη Ποντγκόριτσα από τη Λετονία (80-74).

Το Μαυροβούνιο θα έπαιρνε την παρθενική του πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης με νίκη αλλά και με ήττα μέχρι οκτώ πόντους και τα κατάφερε. Η Λετονία βρέθηκε αρκετές φορές μπροστά στο σκορ με διψήφια διαφορά, αλλά στο τέλος δεν… χαμογέλασε.

Ο Ντέρεκ Νίνταμ είχε 22 πόντους για την ομάδα του Ζβέζνταν Μίτροβιτς, ενώ 13 είχε ο Μάρκο Τοντόροβιτς για τους γηπεδούχους.

Από τους νικητές -αλλά στην ουσία χαμένους- ο Γιάνις Στρέλνιεκς έκανε απίστευτο παιχνίδι με 25 πόντους (6/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 7/9 βολές), 10 ασίστ, 5 ριμπάουντ στα 36’38» που αγωνίστηκε. Όσον αφορά τον Τίμα, είχε 11 πόντους, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη. Άστοχος σε τρίποντο πρόκρισης στο φινάλε του ματς ήταν ο Μπέρτανς.

Οι ομάδες που θα παίξουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019

Ευρώπη (12/12)

Τσεχία

Γαλλία

Γερμανία

Ελλάδα

Ιταλία

Λιθουανία

Πολωνία

Ρωσία

Σερβία

Ισπανία

Τουρκία

Μαυροβούνιο

Αφρική (5/5)

Ανγκόλα

Ακτή Ελεφαντοστού

Νιγηρία

Σενεγάλη

Τυνησία

Αμερική (5/7)

Αργεντινή

Βραζιλία

Καναδάς

ΗΠΑ

Βενεζουέλα

Ασία/Ωκεανία (8/8)

Κίνα (διοργανώτρια)

Αυστραλία

Ιράν

Ιαπωνία

Ιορδανία

Κορέα

Νέα Ζηλανδία

Φιλιππίνες


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ