6 Δεκεμβρίου 2025

Τελειώνει ο «πόλεμος»: Κοντά σε συμφωνία για το εμπόριο Ουάσιγκτον και Πεκίνο


Οι ΗΠΑ και η Κίνα βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία που θα βάλει τέλος στο μεταξύ τους εμπορικό «πόλεμο», το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο χρόνο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προκαλώντας την οργή του Πεκίνου, αφού επέβαλε πρόσθετους τελωνειακούς δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές, έγραψε σήμερα η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν καταγράψει σαφή πρόοδο και μια συμφωνία αρχίζει να διαγράφεται, σημειώνει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζει.

Το Πεκίνο εμφανίζεται διατεθειμένο να μειώσει τους τελωνειακούς δασμούς και να άρει άλλους περιορισμούς που έχει επιβάλει στις εισαγωγικές από τις ΗΠΑ γεωργικών, χημικών προϊόντων και του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, αναφέρει η Wall Street Journal.

Η Κίνα θα μπορούσε επίσης να αυξήσει τις αγορές αμερικανικών προϊόντων, ιδίως φυσικού αερίου από την εταιρεία Cheniere Energy.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ