Προκλητική απάντηση Τούρκων για την παρενόχληση στο ελικόπτερο του Τσίπρα: «Κάναμε το καθήκον μας»


Απίστευτη πρόκληση από την Τουρκία ανήμερα της 25ης Μαρτίου – Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι – Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο πρωθυπουργός – Τι απαντούν οι Τούρκοι

Προκλητική απάντηση μέσω διαρροών στα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έδωσαν οι Τούρκοι σχετικά με την παρενόχληση του ελικοπτέρου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τουρκικά μαχητικά νωρίτερα σήμερα την ώρα που το μετέφερε στο Αγαθονήσι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής Ηurriyet πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας τα τουρκικά μαχητικά δεν ενεπλάκησαν σε κανένα επεισόδιο πάνω από το Αιγαίο και αντίθετα με τα όσα λέγονται απλά «εξετέλεσαν τα συνήθη καθήκοντα τους»

Το γεγονός της παρενόχλησης κατήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο νησί για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τσάμπα»

«Πριν από λίγο είχα την τιμή να με υποδεχθούν κατά την άφιξή μου εδώ στο Αγαθονήσι και κάποια μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, ίσως ένεκα της ημέρας. Ήθελαν να συμμετέχουν στον εορτασμό», αποκάλυψε ο κ. Τσίπρας.

«Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε κάποιους χαμηλούς ελιγμούς, μέχρις ότου τα ελληνικά μαχητικά – όπως πάντα γίνεται – να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις που παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο», είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «ανόητες ενέργειες που δεν έχουν κανένα νόημα».

«Τι νομίζουν ότι πετυχαίνουν;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα στην τουρκική πλευρά.

«Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τσάμπα. Θα είμαστε πάντα εκεί για να προστατεύσουμε την εθνική μας ακεραιότητα. Ο πρωθυπουργός θα είναι και στο πιο απομονωμένο νησί και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά, ακόμη και αν χρειαστεί να φτάσει κολυμπώντας».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ