Αν ψάχνεις για ένα εύκολο, υγιεινό και πεντανόστιμο γλυκό χωρίς ζάχαρη, αυτή η μους σοκολάτας με αβοκάντο είναι ιδανική επιλογή. Με κρεμώδη υφή και γλυκιά γεύση από φυσικά υλικά, μπορείς να τη φτιάξεις σε μόλις 10 λεπτά και να απολαύσεις χωρίς τύψεις!
Μους σοκολάτα με αβοκάντο και μέλι- Συνταγή
Υλικά (για 2 μερίδες):
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου ή καρύδας (προαιρετικά για πιο απαλή υφή)
- Λίγο αλάτι
Προαιρετικά για το σερβίρισμα:
- Τριμμένο καρύδι ή φουντούκι
- Φρέσκα μούρα (π.χ. βατόμουρα ή φράουλες)
- Ξύσμα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Κόψε τα ώριμα αβοκάντο στη μέση, αφαίρεσε το κουκούτσι και βγάλε τη σάρκα με ένα κουτάλι.
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ, πρόσθεσε τα αβοκάντο, το κακάο, το μέλι, τη βανίλια και λίγο αλάτι.
- Χτύπησέ τα όλα μαζί μέχρι να αποκτήσεις μια ομοιόμορφη και βελούδινη υφή. Αν θέλεις, πρόσθεσε το γάλα αμυγδάλου για πιο κρεμώδη υφή.
- Δοκίμασε και πρόσθεσε μέλι ή κακάο ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.
- Μοίρασε το μους σε μπολάκια και βάλε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Γαρνίρισε με ξηρούς καρπούς, φρέσκα φρούτα ή ξύσμα σοκολάτας πριν το σερβίρισμα.

