Αυτή η συνταγή για μπισκότα κανέλας θα γεμίσει το σπίτι σας με το ζεστό άρωμα της κανέλας και θα σας χαρίσει λαχταριστά, τραγανά μπισκότα που συνοδεύουν τέλεια τον καφέ ή το τσάι σας. Είναι εύκολα στην παρασκευή, δεν απαιτούν ιδιαίτερα υλικά και αποτελούν την ιδανική επιλογή για σνακ ή κέρασμα.
Μπισκότα κανέλας -Υλικά (για περίπου 20 μπισκότα)
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. ζάχαρη καστανή
- 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ζάχαρη + 1 κ.γ. κανέλα (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση
- Προθέρμανση του φούρνου στους 180°C και προετοιμασία ενός ταψιού με λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
- Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
- Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη.
- Πλάθουμε μικρές μπάλες ζύμης, τις πιέζουμε ελαφρώς και τις πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης-κανέλας.
- Ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!
Χρόνος παρασκευής
- Προετοιμασία: 15 λεπτά
- Ψήσιμο: 10-12 λεπτά
- Συνολικός χρόνος: 25-30 λεπτά
Διατροφική αξία (ανά μπισκότο)
- Θερμίδες: 90 kcal
- Υδατάνθρακες: 12g
- Πρωτεΐνες: 1.5g
- Λίπη: 4.5g
- Σάκχαρα: 5g
- Φυτικές ίνες: 0.5g

