Αν αγαπάς τον πλούσιο συνδυασμό σοκολάτας και καφέ, τότε αυτή η τούρτα είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις! Η τούρτα mocha delight συνδυάζει αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι, αρωματική κρέμα καφέ και ένα λαχταριστό γλάσο σοκολάτας που λιώνει στο στόμα. Η κανέλα προσθέτει μια διακριτική γεύση, κάνοντας κάθε μπουκιά μοναδική.
Ιδανική για κάθε περίσταση—είτε πρόκειται για γενέθλια, γιορτή ή απλώς μια στιγμή απόλαυσης με τον αγαπημένο σου καφέ. Ετοιμάσου να μαγέψεις τους πάντες με αυτή την εντυπωσιακή και πεντανόστιμη τούρτα!
Χρόνος παρασκευής: 2 ώρες
Μερίδες: 10-12
Υλικά
Για το παντεσπάνι σοκολάτας
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κακάο άγλυκο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 2 αυγά
- 120 ml γάλα
- 120 ml δυνατό καφέ espresso
- 120 ml ηλιέλαιο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την κρέμα καφέ
- 500 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 2 κ.σ. ζεστό νερό
- 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
Για το γλάσο σοκολάτας
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Προετοιμασία παντεσπανιού
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
- Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα, τον καφέ, το λάδι και τη βανίλια.
- Ενσωματώνουμε σταδιακά τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ψήνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα (22 εκ.) για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε 2 ή 3 επίπεδα.
- Κρέμα καφέ
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να σχηματίσει κορυφές.
- Προσθέτουμε τον διαλυμένο καφέ και το μασκαρπόνε, χτυπάμε ξανά μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
- Συναρμολόγηση
- Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι σε μια βάση και απλώνουμε κρέμα καφέ.
- Επαναλαμβάνουμε για τις επόμενες στρώσεις και καλύπτουμε όλη την τούρτα με κρέμα.
- Γλάσο σοκολάτας
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το ρίξουμε στην τούρτα.
- Διακόσμηση
- Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα, κόκκους καφέ ή σοκολατένια τριμμένα κομμάτια.
- Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες πριν τη σερβίρουμε.

