5 Δεκεμβρίου 2025

Κέικ καρότου: Αφράτο και γευστικό για όλη την οικογένεια


Το κέικ καρότου είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά, συνδυάζοντας την υγρασία του καρότου με τα ζεστά αρώματα της κανέλας και του μοσχοκάρυδου. Είναι ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας, από το πρωινό μέχρι τον απογευματινό καφέ. Αυτή η συνταγή προσφέρει ένα αφράτο, γευστικό αποτέλεσμα, ενώ το γλάσο τυριού κρέμας το απογειώνει!

Χρόνος παρασκευής: 15 λεπτά προετοιμασία + 40-45 λεπτά ψήσιμο
🍽 Μερίδες: 10-12
🔥 Θερμίδες: 320 kcal ανά μερίδα

Υλικά

Για το κέικ:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη λευκή
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο καρότο
  • ½ φλιτζάνι καρύδια (προαιρετικά)

Για το γλάσο τυριού κρέμας:

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

1️⃣ Προετοιμασία:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα 24 εκ.

2️⃣ Ανακάτεμα των ξηρών υλικών:
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.

3️⃣ Ανακάτεμα των υγρών υλικών:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

4️⃣ Ενσωμάτωση:
Προσθέτουμε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά. Ρίχνουμε το τριμμένο καρότο και τα καρύδια.

5️⃣ Ψήσιμο:
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα—αν βγει καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο!

6️⃣ Προετοιμασία γλάσου:
Χτυπάμε το τυρί κρέμα με το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες γλάσο.

7️⃣ Συναρμολόγηση:
Αφού κρυώσει το κέικ, απλώνουμε το γλάσο στην επιφάνειά του.

Σερβίρουμε & απολαμβάνουμε!

Μπορείτε να το διακοσμήσετε με λίγα καρύδια ή τριμμένο καρότο για έξτρα εμφάνιση και γεύση. Καλή απόλαυση!

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ