Στα δικαστήρια Ηρακλείου αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 19χρονος οδηγός που προκάλεσε τροχαίο το βράδυ της Δευτέρας και εγκατέλειψε το σημείο αφήνοντας αιμόφυρτους τους δύο νεαρούς άνδρες στην Ούλωφ Πάλμε.
Όπως αναφέρει το cretapost.gr, στον 19χρονο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη – σε βαθμό κακουργήματος – για επικίνδυνη οδήγηση, εγκατάλειψη, βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή, οδήγηση χωρίς άδεια και διατάραξη συγκοινωνιών.
Σε βάρος του 21χρονου συνοδηγού ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για διατάραξη συγκοινωνιών και συνέργεια στην εγκατάλειψη των θυμάτων.
Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 18χρονος
Στο μεταξύ, ο 18χρονος συνοδηγός του αυτοκινήτου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.
Οι γιατροί δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να τον κρατήσουν στην ζωή ωστόσο όπως δηλώνουν η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά κρίσιμη.
Την ίδια ώρα, ο 25χρονος οδηγός του δικύκλου είχε τραυματιστεί σοβαρά στα κάτω άκρα με τους γιατρούς να προχωρήσουν στον ακρωτηριασμό του ενός ποδιού καθώς δεν μπορούσαν να το σώσουν.
Πώς συνέβη το τροχαίο
Όλα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας λίγο μετά τις 11 στην οδό Ούλωφ Πάλμε όταν ένας οδηγός ΙΧ χάνει τον έλεγχο του οχήματός του και μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα όπου και συγκρούστηκε με διερχόμενη μοτοσικλέτα.
Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα ο 25χρονος οδηγός και ο 18χρονος συνεπιβάτης να πέσουν στο οδόστρωμα και τραυματιστούν.
Ο οδηγός του ΙΧ βλέποντας τι προκάλεσε έφυγε από το σημείο εγκαταλείποντας τους τραυματίες.
Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν και τους δύο τραυματίες μεταφέροντάς τους στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

