5 Δεκεμβρίου 2025

Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός – Πού αναμένονται βροχοπτώσεις


Ο καιρός συνεχίζει με χειμωνιάτικη διάθεση, καθώς το κρύο και ο παγετός θα διατηρηθούν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πιο έντονες. Στα κεντρικά και νότια τμήματα θα σημειωθούν τοπικές, ασθενείς βροχές, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα θα πυκνώσουν στη δυτική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα επικρατούν βόρειοι άνεμοι με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή, χωρίς σημαντικές μεταβολές. Στα βόρεια ηπειρωτικά και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 8-10°C, ενώ στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 10-12°C. Στα δυτικά ηπειρωτικά και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 13-15°C.

Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τόσο τις πρωινές όσο και τις βραδινές ώρες.


Αναλυτικά ο καιρός σε όλη την επικράτεια

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τη νύχτα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικούς νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 με 10 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ στρεφόμενοι στα ανατολικά τις βραδινές ώρες σε ανατολικών διευθύνσεων έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -02 (μείον 2) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Λίγα χίονια θα πέσουν στα ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες από της μεσημβρινές ώρες με ασθενείς τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, ενισχυόμενοι τις βραδινές ώρες στις Σποράδες έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 έως 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση Καιρού για την Παρασκευή 07-02-2025

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά (εκτός από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη), τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σε αυτές τις περιοχές ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο.

Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί στα δυτικά με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 5 έως 7 μποφόρ, φτάνοντας τοπικά τα 8 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή, χωρίς σημαντική μεταβολή. Στα βόρεια ηπειρωτικά και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου θα κυμανθεί από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές από 11 έως 13 βαθμούς. Στα δυτικά ηπειρωτικά, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, θα αγγίξει τοπικά τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός σε ορισμένες ηπειρωτικές περιοχές.

Πρόγνωση Καιρού για το Σάββατο 08-02-2025 και την Κυριακή 09-02-2025

Στα ανατολικά ηπειρωτικά (εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Την Κυριακή ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια παράκτια και θαλάσσια τμήματα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, που κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες, ιδιαίτερα στο Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά, με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, και από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά, με ένταση 5 έως 7 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ, ενώ την Κυριακή αναμένεται μικρή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή.

Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα ηπειρωτικά, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Πρόγνωση Καιρού για τη Δευτέρα 10-02-2025

Στα ανατολικά ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι νεφελώδης με τοπικές βροχές. Στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κατά τις πρωινές ώρες. Προς το βράδυ, τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και στις ορεινές περιοχές της Εύβοιας και της Κρήτης.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες στο Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή και θα παραμείνει σε επίπεδα χαμηλότερα από τα συνηθισμένα για την εποχή.

Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ