5 Δεκεμβρίου 2025

Κοτομπέικον: Ζουμερό και λαχταριστό μέχρι την τελευταία μπουκιά


Το κοτομπέικον είναι ένα από τα πιο απολαυστικά και εύκολα πιάτα που μπορείτε να ετοιμάσετε για ένα γεύμα γεμάτο γεύση. Ο συνδυασμός του ζουμερού κοτόπουλου με το τραγανό μπέικον δημιουργεί ένα πιάτο που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Είναι ιδανικό για γιορτινά τραπέζια, αλλά και για ένα γρήγορο καθημερινό γεύμα.

Κοτομπέικον: Διατροφική Αξία (ανά μερίδα)

  • Θερμίδες: ~350 kcal
  • Πρωτεΐνη: 40g
  • Λιπαρά: 18g
  • Υδατάνθρακες: 3g
  • Φυτικές ίνες: 0g

Χρόνος παρασκευής

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο: 25-30 λεπτά
Συνολικός χρόνος: ~40 λεπτά

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 8 φέτες μπέικον
  • 100γρ τυρί τσένταρ ή γκούντα (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού θυμάρι ή ρίγανη
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία κοτόπουλου: Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα κοτόπουλου και πασπαλίστε με την πάπρικα, το σκόρδο και το θυμάρι.
  2. Γέμιση (προαιρετικά): Αν θέλετε, κόψτε ένα μικρό άνοιγμα στο φιλέτο και γεμίστε το με λίγο τυρί για extra νοστιμιά.
  3. Τύλιγμα με μπέικον: Τυλίξτε κάθε φιλέτο με 2 φέτες μπέικον, προσέχοντας να καλύψετε καλά το κοτόπουλο.
  4. Ψήσιμο: Τοποθετήστε τα τυλιγμένα φιλέτα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το μπέικον και να ψηθεί το κοτόπουλο.
  5. Σερβίρισμα: Αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το κόψετε. Συνοδεύστε με πουρέ πατάτας ή ψητά λαχανικά.

Tips για τέλειο αποτέλεσμα

  • Για πιο τραγανό μπέικον, μπορείτε να ψήσετε τα τελευταία 5 λεπτά στον αέρα.
  •  Αν θέλετε πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγη καυτερή πάπρικα ή πιπέρι καγιέν.
  •  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στήθος κοτόπουλου ή μπούτι φιλεταρισμένο για περισσότερο ζουμερό αποτέλεσμα.
  • Αντί για φούρνο, μπορείτε να το ψήσετε σε σχαροτήγανο για 15-20 λεπτά.

Παραλλαγές

  • Με BBQ sauce: Πριν το ψήσιμο, αλείψτε το κοτόπουλο με λίγη σάλτσα BBQ για έξτρα καπνιστή γεύση.
  • Με μέλι και μουστάρδα: Ανακατέψτε 1 κουταλιά μέλι με 1 κουταλιά μουστάρδα και αλείψτε το μπέικον πριν το ψήσιμο.
  • Με γέμιση τυριού και σπανάκι: Προσθέστε μέσα λίγη γέμιση από τριμμένο τυρί και σοταρισμένο σπανάκι.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ