Το κοτομπέικον είναι ένα από τα πιο απολαυστικά και εύκολα πιάτα που μπορείτε να ετοιμάσετε για ένα γεύμα γεμάτο γεύση. Ο συνδυασμός του ζουμερού κοτόπουλου με το τραγανό μπέικον δημιουργεί ένα πιάτο που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Είναι ιδανικό για γιορτινά τραπέζια, αλλά και για ένα γρήγορο καθημερινό γεύμα.
Κοτομπέικον: Διατροφική Αξία (ανά μερίδα)
- Θερμίδες: ~350 kcal
- Πρωτεΐνη: 40g
- Λιπαρά: 18g
- Υδατάνθρακες: 3g
- Φυτικές ίνες: 0g
Χρόνος παρασκευής
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο: 25-30 λεπτά
Συνολικός χρόνος: ~40 λεπτά
Υλικά (για 4 άτομα)
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 8 φέτες μπέικον
- 100γρ τυρί τσένταρ ή γκούντα (προαιρετικά)
- 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
- 1/2 κουταλάκι γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι γλυκού θυμάρι ή ρίγανη
- Αλάτι & πιπέρι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά μουστάρδα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προετοιμασία κοτόπουλου: Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα κοτόπουλου και πασπαλίστε με την πάπρικα, το σκόρδο και το θυμάρι.
- Γέμιση (προαιρετικά): Αν θέλετε, κόψτε ένα μικρό άνοιγμα στο φιλέτο και γεμίστε το με λίγο τυρί για extra νοστιμιά.
- Τύλιγμα με μπέικον: Τυλίξτε κάθε φιλέτο με 2 φέτες μπέικον, προσέχοντας να καλύψετε καλά το κοτόπουλο.
- Ψήσιμο: Τοποθετήστε τα τυλιγμένα φιλέτα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το μπέικον και να ψηθεί το κοτόπουλο.
- Σερβίρισμα: Αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το κόψετε. Συνοδεύστε με πουρέ πατάτας ή ψητά λαχανικά.
Tips για τέλειο αποτέλεσμα
- Για πιο τραγανό μπέικον, μπορείτε να ψήσετε τα τελευταία 5 λεπτά στον αέρα.
- Αν θέλετε πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγη καυτερή πάπρικα ή πιπέρι καγιέν.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στήθος κοτόπουλου ή μπούτι φιλεταρισμένο για περισσότερο ζουμερό αποτέλεσμα.
- Αντί για φούρνο, μπορείτε να το ψήσετε σε σχαροτήγανο για 15-20 λεπτά.
Παραλλαγές
- Με BBQ sauce: Πριν το ψήσιμο, αλείψτε το κοτόπουλο με λίγη σάλτσα BBQ για έξτρα καπνιστή γεύση.
- Με μέλι και μουστάρδα: Ανακατέψτε 1 κουταλιά μέλι με 1 κουταλιά μουστάρδα και αλείψτε το μπέικον πριν το ψήσιμο.
- Με γέμιση τυριού και σπανάκι: Προσθέστε μέσα λίγη γέμιση από τριμμένο τυρί και σοταρισμένο σπανάκι.

