Οι σουπιές με σπανάκι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά φαγητά, γεμάτο θαλασσινή γεύση και αρώματα φρέσκων μυρωδικών. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την απαλή υφή της σουπιάς με το ελαφρώς πικάντικο σπανάκι, ενώ το λεμόνι και το λευκό κρασί δίνουν μια υπέροχη φρεσκάδα στο πιάτο.
Σουπιές με σπανάκι και άρωμα λεμονιού – Χρόνος προετοιμασίας & μαγειρέματος
- Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
- Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 5 λεπτά
Υλικά (Για 4 άτομα)
- 1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
- 1 κιλό σπανάκι, καλά πλυμένο και χοντροκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Αλάτι & πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα.
- Ρίχνουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το σπανάκι λίγη-λίγη, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί.
- Ρίχνουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι οι σουπιές να γίνουν τρυφερές.
- Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε.
Tips:
- Φρέσκιες ή κατεψυγμένες; Αν δεν βρείτε φρέσκες σουπιές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες. Απλώς φροντίστε να τις ξεπαγώσετε καλά και να τις στραγγίξετε πριν τις μαγειρέψετε.
- Για πιο μαλακές σουπιές, αν έχετε χρόνο, αφήστε τις να σιγοβράσουν λίγο παραπάνω (50-55 λεπτά) για να γίνουν πιο τρυφερές.
- Extra άρωμα; Προσθέστε ξύσμα λεμονιού στο τέλος για ακόμα πιο έντονη γεύση.

