5 Δεκεμβρίου 2025

Η Ε.Ε. απαντά στους δασμούς Τραμπ με αντίμετρα 26 δισ. ευρώ


Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά σε οικονομικά αντίμετρα ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ, αντιδρώντας στους δασμούς που επέβαλε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την κλιμάκωση της εμπορικής έντασης μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ, με τις Βρυξέλλες να ετοιμάζουν μέτρα που αναμένεται να επηρεάσουν κρίσιμους τομείς του αμερικανικού εμπορίου.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε τους δασμούς του Ντόναλντ Τραμπ, που τέθηκαν σε εφαρμογή την Τετάρτη, «αδικαιολόγητους εμπορικούς περιορισμούς».

«Λυπούμαστε για το μέτρο» τονίζει σε ανακοίνωσή της, την ώρα που οι Βρυξέλλες ξεκαθάρισαν ότι «ετοιμάζουν σειρά αντίμετρων» από την 1η Απριλίου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ