5 Δεκεμβρίου 2025

Ιάσωνας Λαλαούνης: Τέσσερα χρόνια από το τροχαίο έξω από τη Βουλή


Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θανάσιμο τραυματισμό του 23χρονου Ιάσωνα Λαλαούνη έξω από τη Βουλή. Συγγενείς, φίλοι και πολλοί ακόμη πολίτες από σωματεία, και μεμονωμένοι, συγκεντρώθηκαν σήμερα στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του που άφησε λουλούδια στο σημείο. «Έχω βαρεθεί την ίδια ιστορία να επαναλαμβάνεται. Με ένα νεκρό, με 104, με 57, είναι η ίδια ιστορία αυτής της χώρας. Να σκοτώνει τα παιδιά, να τα εγκαταλείπει και μετά να βγάζει αθώους όλους τους ενόχους στο δικαστήριο» δήλωσε η αδερφή του Ιάσωνα.

Ένταση στη συγκέντρωση για τον Ιάσωνα Λαλαούνη – «Κάθε μέρα τους αφήνετε και στρίβουν έτσι»

Τραγική φιγούρα η μητέρα του που -όπως αρκετοί ακόμη- άφησε λουλούδια στο σημείο. «Έχω βαρεθεί την ίδια ιστορία να επαναλαμβάνεται. Με ένα νεκρό, με 104, με 57, είναι η ίδια ιστορία αυτής της χώρας. Να σκοτώνει τα παιδιά της, να τα εγκαταλείπει και μετά να βγάζει αθώους όλους τους ενόχους στο δικαστήριο» δήλωσε η αδερφή του Ιάσωνα.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης προέκυψε μια μικρή ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις, όταν συγγενείς και φίλοι του Ιάσωνα, μαζί με άλλους πολίτες, κινήθηκαν προς την είσοδο των οχημάτων της Βουλής για να πραγματοποιήσουν μια ολιγόλεπτη συμβολική διαμαρτυρία, διακόπτοντας για λίγο τη ροή των οχημάτων.

Αστυνομικοί δεν επέτρεψαν αυτή την ενέργεια προκαλώντας την αντίδραση των συγγενών του Ιάσωνα που φώναζαν στους αστυνομικούς «κάθε μέρα αφήνετε τα αυτοκίνητα να στρίβουν έτσι».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ