Αν λατρεύεις τη σοκολάτα και το φυστικοβούτυρο, τότε αυτή η τούρτα θα γίνει το νέο αγαπημένο σου! Συνδυάζει πλούσια, βελούδινη σοκολάτα με μια αφράτη και αρωματική κρέμα φυστικιού, δημιουργώντας έναν εθιστικό συνδυασμό γεύσεων. Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, είτε θέλεις να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου είτε να απολαύσεις μια λαχταριστή λιχουδιά μόνος σου.
Τούρτα σοκολάτα με φυστικοβούτυρο – Υλικά
Για τη βάση σοκολάτας:
- 200 γρ. μπισκότα σοκολάτας
- 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για τη σοκολατένια κρέμα:
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την κρέμα φυστικιού:
- 200 γρ. φυστικοβούτυρο
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Προετοιμασία της βάσης σοκολάτας:
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Στρώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και πιέζουμε καλά.
- Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο για 15 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
Προετοιμασία της σοκολατένιας κρέμας
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να αχνίζει, χωρίς να βράσει.
- Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα πάνω στη σπασμένη κουβερτούρα και αφήνουμε 2 λεπτά.
- Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή κρέμα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Προετοιμασία της κρέμας φυστικιού
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα.
Σύνθεση του γλυκού
- Απλώνουμε τη μισή σοκολατένια κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου και βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα φυστικιού και λειαίνουμε την επιφάνεια.
- Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς ή ξύσμα σοκολάτας και σερβίρουμε!
Tips για τέλειο αποτέλεσμα
- Χρησιμοποίησε φυστικοβούτυρο χωρίς πρόσθετα έλαια για πιο έντονη γεύση.
- Αν θες πιο μαλακή βάση, πρόσθεσε 2 κ.σ. γάλα στο μείγμα μπισκότων.
- Άφησε το γλυκό να σταθεί 10 λεπτά εκτός ψυγείου πριν το σερβίρεις για πιο απαλή υφή.

