Η σοκολατόπιτα είναι το απόλυτο γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας. Μαλακή, σοκολατένια, λιώνει στο στόμα και ταιριάζει τέλεια με παγωτό βανίλια ή σαντιγί.
Σοκολατόπιτα: Χρόνος Προετοιμασίας
-
Προετοιμασία: 15 λεπτά
-
Ψήσιμο: 25 λεπτά
Υλικά:
-
200 γρ. κουβερτούρα
-
200 γρ. βούτυρο
-
4 αυγά
-
250 γρ. ζάχαρη
-
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C (στις αντιστάσεις).
-
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
-
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
-
Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
-
Ρίχνουμε το αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.
-
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ή αντικολλητικό ταψάκι (περίπου 22 εκ.).
-
Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά. Το κέντρο πρέπει να παραμένει ελαφρώς υγρό.
Tips:
-
Μην την παραψήσετε! Η σοκολατόπιτα πρέπει να είναι ζουμερή.
-
Σερβίρετε τη ζεστή με παγωτό βανίλια ή λίγη σαντιγί.
-
Αν θέλετε έξτρα σοκολατένια γεύση, ρίξτε από πάνω γκανάς ή λιωμένη σοκολάτα.

