5 Δεκεμβρίου 2025

Πίτα με αρνάκι – Ένα πιάτο που θα λατρέψεις την κάθε μπουκιά του


Μετά το Πάσχα, όλοι ψάχνουμε δημιουργικούς τρόπους να αξιοποιήσουμε το αρνάκι που περίσσεψε. Αυτή η παραδοσιακή αλλά και πρωτότυπη πίτα με αρνάκι είναι η τέλεια λύση! Συνδυάζει τρυφερό αρνίσιο κρέας, μυρωδικά και τραγανό φύλλο για ένα αποτέλεσμα που θα λατρέψεις. Ιδανική για μεσημεριανό, βραδινό ή ακόμα και ως συνοδευτικό σε ένα τραπέζι.

Πίτα με αρνάκι – Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 20 λεπτά

Μερίδες: 6-8

Υλικά

  • 500 γρ. αρνίσιο κρέας μαγειρεμένο (σε κομματάκια)

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

  • 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

  • 3 αυγά

  • 100 ml ελαιόλαδο

  • 8 φύλλα κρούστας

  • Αλάτι & πιπέρι

  • Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζεις τη γέμιση:
    Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνεις λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτεις το αρνίσιο κρέας και σοτάρεις για 2-3 λεπτά να πάρει γεύση. Αποσύρεις από τη φωτιά.

  2. Προσθέτεις τα μυρωδικά:
    Αφήνεις λίγο να κρυώσει το μείγμα και έπειτα προσθέτεις τη φέτα, τον άνηθο, τον δυόσμο, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύεις καλά.

  3. Φτιάχνεις την πίτα:
    Λαδώνεις ένα ταψί (περίπου 30×20 εκ.). Στρώνεις 4 φύλλα κρούστας, λαδώνοντας κάθε ένα. Απλώνεις τη γέμιση ομοιόμορφα. Καλύπτεις με τα υπόλοιπα 4 φύλλα, λαδώνοντας πάλι κάθε φύλλο.

  4. Φινίρισμα:
    Χαράζεις την πίτα σε κομμάτια, πασπαλίζεις με λίγο σουσάμι αν θέλεις, και ραντίζεις με λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

  5. Ψήνεις:
    Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.

  6. Αφήνεις να σταθεί:
    Πριν την κόψεις, άφησέ την να σταθεί 10 λεπτά για να δέσουν οι γεύσεις.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ