6 Δεκεμβρίου 2025

Πασχαλινό τσουρέκι: Εύκολη και γρήγορη συνταγή για να αξιοποίησετε ό,τι περίσσεψε


Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για το πιο νόστιμο επιδόρπιο με τσουρέκι έτοιμο σε 15′

Περίσσεψε τσουρέκι από το Πάσχα και δεν ξέρετε πώς να το αξιοποίησετε; Από το να πετάξετε το πιο νόστιμο πασχαλινό έδεσμα, υπάρχουν «νόστιμες» λύσεις για να το αξιοποιήσετε, όπως η συνταγή που ακολουθεί, που θα λατρέψει όποιος τη δοκιμάσει.

Δείτε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για γρήγορο επιδόρπιο με τσουρέκι:

  • 300 γρ. τσουρέκι, που έχει περισσέψει
  • 2 κ.σ. κοφτές βούτυρο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 250 γρ. γάλα πλήρες
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • 2 κρόκους, από μεσαία αυγά
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 2 μπανάνες
  • 100 γρ. φουντούκια

Για το σερβίρισμα

  • παγωτό καραμέλα
  • δυόσμο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
  • Κόβουμε το τσουρέκι σε κομμάτια και το μεταφέρουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για να πάρει χρώμα. Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το αυγό, τους κρόκους αυγών, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το εκχύλισμα βανίλιας και κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα σύρμα χειρός.
  • Μεταφέρουμε το μισό τσουρέκι σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. στρωμένη με λαδόκολλα.
  • Το υπόλοιπο τσουρέκι το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του μπολ για να μουλιάσει.
  • Στη φόρμα προσθέτουμε κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες, φουντούκια χοντροκομμένα, το τσουρέκι από το μπολ και περιχύνουμε με το μείγμα που έχει περισσέψει.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα, τη μπανάνα και τα υπόλοιπα φουντούκια.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά.
  • Ελέγχουμε το γλυκό και αν χρειάζεται επιπλέον ψήσιμο χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160ºC και το αφήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά.

Για το σερβίρισμα

  • Κόβουμε το γλυκό και μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  • Σερβίρουμε με παγωτό και δυόσμο.

Πηγή: akispetretzikis.com


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ