Τι πόλη είναι τέλος πάντων αυτό το Μιλγουόκι; (pics)


Αν σε ρωτήσω απότομα σε ποια πολιτεία ανήκει το Μιλγουόκι είμαι βέβαιος ότι θα χρειαστείς τον χρόνο σου και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ξέρεις την απάντηση. Δεν έχεις και άδικο εδώ που τα λέμε. Μπορώ πάντως να διαβεβαιώσω ότι η πόλη λέγεται πράγματι Μιλγουόκι και όχι Μπακς. Και ότι μπορεί να μην είναι καμιά παγκόσμια μητρόπολη, αλλά συνεχίζει να είναι η σημαντικότερη πόλη της πολιτείας της. Τι άλλο εκτός από την πόλη που παίζει μπάσκετ ο Αντετοκούνμπο είναι το Μιλγουόκι;

> Το Μιλγουόκι, λοιπόν, είναι η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας του Γουισκόνσιν, η μόλις 31η μεγαλύτερη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες με πληθυσμό λίγο λιγότερο από 600.000 κατοίκους με τη μητροπολιτική περιοχή να έχει περίπου 2.000.000 κατοίκους. Το Γουισκόνσιν ανήκει στις λεγόμενες κεντροδυτικές πολιτείες και συνορεύει με το Ιλινόις, την Αϊόβα, και τη Μινεσότα.

 

> Πρόκειται σε γενικές γραμμές για μια πολιτεία που έχει μεγάλη αφροαμερικανική κοινότητα. Το ποσοστό σύμφωνα με την απογραφή του 2010 έδειχνε ότι οι αφροαμερικανοί αποτελούσαν το 40% του πληθυσμού του Μιλγουόκι. Η πόλη του Μιλγουόκι πάντως έχει μια πολύ μεγάλη κοινότητα με ρίζες από τη Γερμανία, χώρα προέλευσης πολλών μεταναστών στα μέσα του 19ου αιώνα. Aυτή η γερμανική νότα φαίνεται στο γεγονός ότι το Μιλγουόκι είναι διάσημο για τη ζυθοποιία του.

 

> Το Μιλγουόκι πάντως είναι ο τόπος γέννησης της Harley-Davidson και η μόνη πόλη στον πλανήτη με Harley Davidson μουσείο. Και αυτό είναι κάτι που το λες σημαντικό. Τουλάχιστον αν είσαι το κινούμενο στερεότυπο του μηχανόβιου. Και αν είσαι, πραγματικά μπράβο σου.

 

> Ταυτόχρονα, το Μιλγουόκι είναι η πόλη στην οποία διοργανώνεται ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του πλανήτη, το Summerfest. Κοντά στο 1 εκατομμύριο θεατές, 1000 live εμφανίσεις, 11 μέρες. Για παράδειγμα, το φετινό Summerfest έχει ονόματα όπως Billie Eilish, Lil Wayne, Jennifer Lopez, The Killers, Lionel Richie και Snoop Dogg.

 

> Το Μιλγουόκι, όπως και το γειτονικό Σικάγο, συμπεριλαμβάνεται στις πιο επικίνδυνες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών όσον αφορά την εγκληματικότητα η οποία άλλωστε συνδέεται με τα πολύ χαμηλά εισοδήματα. Το Μιλγουόκι είναι η δεύτερη φτωχότερη πόλη άνω των 500.000 κατοίκων, με το Ντιτρόιτ να είναι το μόνο που την ξεπερνάει.

> Oι καιρικές συνθήκες δεν είναι και οι πιο εύκολες. Κατά μέσο όρο τον Ιανουάριο βρίσκουμε θερμοκρασίες από -2 °C σε -11 °C ελάχιστη.

 

> Παρότι δεν είναι η πρωτεύουσα της πολιτείας, το Μιλγουόκι είναι το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο του Ουϊσκόνσιν. Περίφημο είναι το Μουσείο Τέχνης που βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Μίσιγκαν και αρχιτεκτονικά είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

 

Eκτός από τους Bucks, το Mιλγουόκι έχει γνωστές ομάδες στο baseball (Milwaukee Brewers) και στο ice hockey (Milwaukee Admirals). Βέβαια δεν θα είμαστε καθόλου παράλογοι αν λέγαμε ότι το project Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι από τα πλέον φιλόδοξα project ολόκληρης της πόλης του Μιλγουόκι

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ