Ένα μαμαδίστικο, χορταστικό φαγητό με άρωμα ελληνικής κουζίνας. Το κοτόπουλο μαγειρεύεται μαζί με λαχανικά και κριθαράκι, δημιουργώντας μια πλούσια, βελούδινη σάλτσα γεμάτη γεύση. Ιδανικό για οικογενειακό τραπέζι.
Κοτόπουλο με λαχανικά και κριθαράκι- Χρόνος προετοιμασίας
-
Προετοιμασία: 15 λεπτά
-
Μαγείρεμα: 45 λεπτά
-
Συνολικά: 1 ώρα
Υλικά (για 4 άτομα)
-
4 μπούτια κοτόπουλου (ή άλλα κομμάτια της επιλογής σας)
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
1 καρότο, σε ροδέλες
-
1 κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες
-
1 πράσινη πιπεριά, σε λωρίδες (προαιρετικά)
-
400 γρ. ντομάτες κονκασέ ή τριμμένες
-
1/2 κ.γ. πάπρικα (καπνιστή ή γλυκιά)
-
1/3 κ.γ. θυμάρι
-
αλάτι, πιπέρι
-
300 γρ. κριθαράκι μέτριο
-
1,2 λίτρα ζεστό νερό ή ζωμό κότας
-
μαϊντανός για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Σοτάρισμα: Σε βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλευρές. Το αφαιρείτε και το κρατάτε στην άκρη.
-
Λαχανικά: Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές. Σοτάρετε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
-
Σάλτσα: Προσθέτετε τις ντομάτες, το θυμάρι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά.
-
Μαγείρεμα κοτόπουλου: Επαναφέρετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέτετε 1 λίτρο από το ζεστό νερό ή ζωμό και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.
-
Κριθαράκι: Προσθέτετε το κριθαράκι και το υπόλοιπο νερό. Ανακατεύετε και σιγοβράζετε για άλλα 12-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να δέσει η σάλτσα.
-
Ξεκούραση: Αφήνετε το φαγητό για 5 λεπτά εκτός φωτιάς πριν το σερβίρετε.
Tips
-
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιλέτο κοτόπουλου αν θέλετε πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
-
Αν στεγνώσει πολύ κατά το μαγείρεμα, προσθέστε λίγο ακόμη ζεστό νερό ή ζωμό.
-
Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγη φέτα στο σερβίρισμα για έξτρα νοστιμιά.
-
Ιδανικό συνοδευτικό: φρέσκο ψωμί ή μια χωριάτικη σαλάτα.

