Μια βελούδινη μους με φρούτα του δάσους που συνδυάζει την απαλή υφή με την έντονη φρουτώδη γεύση. Το τέλειο γλυκό για καλοκαιρινά τραπέζια ή για ένα ρομαντικό τελείωμα δείπνου. Εύκολη στην παρασκευή και εντυπωσιακή στο σερβίρισμα!
Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτά προετοιμασία + 2 ώρες ψύξη
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 300 γρ. φρούτα του δάσους (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
- 60 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 2 φύλλα ζελατίνης (ή 1 κ.γ. σκόνη)
- 1 βανίλια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον πουρέ:
Βάζουμε τα φρούτα του δάσους, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι. Ζεσταίνουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ και περνάμε από σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε τα σποράκια.
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη:
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, τα στύβουμε και τα ρίχνουμε μέσα στον ζεστό πουρέ. Ανακατεύουμε να διαλυθούν καλά.
Αφήνουμε να κρυώσει:
Αφήνουμε το μείγμα να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε την κρέμα:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, όχι πολύ σφιχτή. Ενσωματώνουμε προσεκτικά στον πουρέ φρούτων με μαρίζ, σε 2-3 δόσεις.
Μοιράζουμε σε ποτήρια ή φορμάκια:
Βάζουμε τη μους σε ποτήρια ή μικρά μπολάκια και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Tips
- Δοκίμασε να γαρνίρεις με λίγα ολόκληρα φρούτα του δάσους και φύλλα δυόσμου.
- Για vegan εκδοχή, χρησιμοποίησε φυτική κρέμα και αγαρ-αγαρ αντί για ζελατίνη.

