5 Δεκεμβρίου 2025

Καραμελωμένες μπριζόλες με μέλι & μπαλσάμικο


Οι καραμελωμένες μπριζόλες με μέλι & μπαλσάμικο συνδιάζουν τη ζουμερή υφή της χοιρινής μπριζόλας με τη γλυκόξινη ένταση της καραμέλας από μέλι και ξύδι βαλσάμικο. Τέλεια για ένα ξεχωριστό κυριακάτικο τραπέζι ή για να εντυπωσιάσεις σε δείπνο φίλων.

Καραμελωμένες μπριζόλες με μέλι & μπαλσάμικο – Χρόνος παρασκευής

  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά

 Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 4 χοιρινές μπριζόλες (πάχους ~2εκ.)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon (προαιρετικά)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Μαρινάρισμα (προαιρετικό αλλά συνιστάται): Σε ένα μπολ αναμειγνύεις το μέλι, το βαλσάμικο, τη μουστάρδα, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα. Αλείφεις τις μπριζόλες και αφήνεις για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.

Σοτάρισμα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Ψήνεις τις μπριζόλες για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Καραμέλωμα: Χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις τα υλικά της μαρινάδας (ή ξαναπροσθέτεις φρέσκια δόση). Αφήνεις το μείγμα να δέσει και να καραμελώσει, γυρίζοντας τις μπριζόλες για να καλυφθούν καλά.

Σερβίρισμα: Αφήνεις τις μπριζόλες να «ξεκουραστούν» 3-5 λεπτά πριν τις σερβίρεις. Συνοδεύεις με πουρέ πατάτας ή ψητά λαχανικά.

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μπριζόλες μοσχαρίσιες ή κοτόπουλο.
  • Αν θες πιο έντονη γλυκύτητα, πρόσθεσε 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή.
  • Μην παραψήσεις τις μπριζόλες – γίνονται σκληρές εύκολα!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ