Αν θέλεις να απογειώσεις το κλασικό μπιφτέκι, αυτή η συνταγή είναι για εσένα. Ζουμερά μπιφτέκια με μοσχαρίσιο κιμά, γεμισμένα με φέτα και ψιλοκομμένη ντομάτα, προσφέρουν την τέλεια ισορροπία αλμυρής και δροσερής γεύσης. Ιδανικά για ψήσιμο στο φούρνο ή στη σχάρα.
Μπιφτέκια με φέτα και ντομάτα – Χρόνος Προετοιμασίας
- 15 λεπτά προετοιμασία
- 25 λεπτά ψήσιμο
- Σύνολο: 40 λεπτά
Υλικά (για 4 άτομα):
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 φέτα ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
- 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1 ντομάτα, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κυβάκια
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Προαιρετικά: μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
Ετοιμασία κιμά: Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά.
Προσθήκη φέτας και ντομάτας: Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και την ντομάτα και ζυμώνουμε ελαφρώς ώστε να ενσωματωθούν χωρίς να λιώσουν τελείως.
Πλάσιμο: Πλάθουμε 6-8 μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί ή σχάρα.
Ψήσιμο:
Φούρνος: Ψήνουμε στους 200°C για 20-25 λεπτά, γυρνώντας τα στη μέση.
Σχάρα/γκριλ: Ψήνουμε 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρισμα: Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή σαλάτα εποχής.
Tips:
- Για πιο αφράτα μπιφτέκια, αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το πλάσιμο.
- Αν θέλεις πιο έντονη μεσογειακή γεύση, πρόσθεσε λίγη ψιλοκομμένη ελιά Καλαμών.
- Αν τα ψήσεις στη σχάρα, άλειψε τα με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

