Η ημερομηνία για τον επόμενο γύρο των έμμεσων συνομιλιών με τις ΗΠΑ θα καθοριστεί πιθανώς σύντομα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν.
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία για τον πέμπτο γύρο συνομιλιών με τις ΗΠΑ σχετικά με το πυρηνικό ζήτημα, προσθέτοντας ότι το Ιράν δεν έχει λάβει το γραπτό μήνυμα των ΗΠΑ από τους μεσολαβητές του Ομάν.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί δήλωσε ότι «η ημερομηνία για τον επόμενο γύρο των έμμεσων συνομιλιών με τις ΗΠΑ θα καθοριστεί πιθανώς σύντομα», σύμφωνα με τηλεγράφημα του Πρακτορείου ΜΝΑ.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός, ο οποίος είναι ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Ιράν, δήλωσε ότι δεν έλαβε γραπτό μήνυμα από τις ΗΠΑ κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών του Ομάν νωρίτερα σήμερα στην Τεχεράνη.
Είπε ότι στη συνάντηση με τον ομόλογό του από το Ομάν «συζητήσαμε διμερή θέματα, την περιοχή και τις έμμεσες συνομιλίες μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ, και εξετάσαμε την τελευταία κατάσταση των συνομιλιών αυτών».
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ομάν θα δώσει επίσης πληροφορίες σχετικά με τον τόπο διεξαγωγής του επόμενου γύρου των συνομιλιών, πρόσθεσε ο Αραγκί.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ομάν, Μπαντρ μπιν Χαμάντ Αλ Μπουσαΐντι, βρίσκεται στην Τεχεράνη για το Φόρουμ Διαλόγου της Τεχεράνης (TDF).

