Οι φράουλες με επικάλυψη σοκολάτας είναι ένας εκλεπτυσμένος και ταυτόχρονα πανεύκολος γλυκός Πειρασμός, ιδανικός για ρομαντικά δείπνα, γιορτινά τραπέζια ή μια απολαυστική στιγμή για εσάς τους ίδιους. Ο συνδυασμός της γλυκόξινης φράουλας με τη βελούδινη σοκολάτα δημιουργεί μια μοναδική εμπειρία γεύσης που εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους.
Φράουλες με επικάλυψη σοκολάτας – Χρόνος προετοιμασίας
- Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά
- Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά
- Χρόνος ψύξης: 10 λεπτά
Υλικά (για 20 κομμάτια)
- 20 φρέσκες φράουλες, με το κοτσάνι
- 200 γρ. κουβερτούρα (μαύρη, γάλακτος ή λευκή, ανάλογα με τις προτιμήσεις)
- 1 κ.γ. φυτικό λάδι (προαιρετικά, για πιο γυαλιστερό αποτέλεσμα)
Προαιρετικά toppings:
- Τριμμένα φουντούκια ή αμύγδαλα
- Τριμμένη καρύδα
- Σπασμένα μπισκότα
- Πολύχρωμα sprinkles
Εκτέλεση
Προετοιμασία: Πλύνετε καλά τις φράουλες και στεγνώστε τις εντελώς με χαρτί κουζίνας. Η σοκολάτα δεν “πιάνει” σε υγρές φράουλες.
Λιώσιμο σοκολάτας: Σπάστε τη σοκολάτα σε κομμάτια και λιώστε τη σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων (σε δόσεις των 30 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας κάθε φορά). Αν θέλετε πιο λεία υφή, προσθέστε το φυτικό λάδι.
Επικάλυψη: Βουτήξτε κάθε φράουλα στη λιωμένη σοκολάτα, κρατώντας την από το κοτσάνι. Τινάξτε ελαφρά για να φύγει η περίσσεια.
Προσθήκη toppings (προαιρετικό): Πασπαλίστε ή κυλήστε τις σοκολατένιες φράουλες στα toppings της επιλογής σας όσο η σοκολάτα είναι ακόμη ζεστή.
Πάγωμα: Τοποθετήστε τις φράουλες σε αντικολλητικό χαρτί και αφήστε τις στο ψυγείο για 10 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Tips
- Επιλέξτε φράουλες ώριμες αλλά σφιχτές για καλύτερο κράτημα και γεύση.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα γάλακτος, μαύρη ή λευκή — ακόμη και να κάνετε διπλό ή “μαρμπλέ” βούτηγμα για εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
- Φυλάξτε τις στο ψυγείο για έως 2 μέρες, αλλά απολαύστε τις την ίδια μέρα για την πιο τραγανή εμπειρία.

