5 Δεκεμβρίου 2025

Εξωτική σαλάτα με γαρίδες, αβοκάντο και ανανά


Αυτή η σαλάτα είναι ένας φρέσκος, εξωτικός συνδυασμός που θα σας ταξιδέψει γευστικά. Οι ζουμερές γαρίδες συνδυάζονται αρμονικά με την κρεμώδη υφή του αβοκάντο, τη γλυκύτητα του ανανά και τη πιπεράτη ρόκα, δημιουργώντας ένα πιάτο ιδανικό για καλοκαιρινά γεύματα ή ένα ιδιαίτερο πρώτο πιάτο.

Σαλάτα με γαρίδες, αβοκάντο και ανανά – Χρόνος προετοιμασίας

  • 15 λεπτά

Υλικά (για 2-3 άτομα):

  • 250 γρ. γαρίδες (καθαρισμένες, χωρίς κεφάλι και κέλυφος)
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 φέτα φρέσκου ανανά (~150 γρ.)
  • 2 φλιτζάνια ρόκα
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο, προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 lime ή 1/2 λεμόνι
  • 1 κ.γ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Μαγείρεμα γαρίδων: Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρετε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν ροζ. Αλατοπιπερώστε ελαφρώς.

Ετοιμασία υλικών: Κόψτε το αβοκάντο σε κυβάκια και τον ανανά σε μικρά κομμάτια.

Σάλτσα: Σε μπολ, ανακατέψτε τον χυμό lime, ελαιόλαδο, μέλι, λίγο αλάτι και πιπέρι (και μπούκοβο, αν θέλετε).

Σύνθεση σαλάτας: Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε ρόκα, αβοκάντο, ανανά και γαρίδες. Περιχύστε με τη σάλτσα και ανακατέψτε απαλά.

Σερβίρετε αμέσως, προαιρετικά με λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι από πάνω.

Tips

  • Αν έχετε χρόνο, μαρινάρετε τις γαρίδες σε λίγο χυμό lime, ελαιόλαδο και σκόρδο για 15 λεπτά πριν το ψήσιμο.
  • Για πιο έντονη γεύση, προσθέστε ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή δυόσμο.
  • Αντί για ανανά, μπορείτε να δοκιμάσετε μάνγκο.
  • Συνοδεύεται τέλεια με παγωμένο λευκό κρασί ή ένα δροσιστικό μοχίτο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ