Ριγκατόνι 4 τυριά: Το απόλυτο comfort food για τους λάτρεις των ζυμαρικών και του τυριού. Πρόκειται για ένα πιάτο που είναι δανικό για ένα χορταστικό γεύμα ή δείπνο που εντυπωσιάζει χωρίς κόπο.
Ριγκατόνι 4 τυριά: Χρόνος προετοιμασίας
-
Προετοιμασία: 10 λεπτά
-
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
-
Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά
Υλικά (για 4 άτομα)
-
400 γρ. ριγκατόνι
-
100 γρ. γραβιέρα
-
100 γρ. γκοργκοντζόλα (ή ροκφόρ)
-
100 γρ. παρμεζάνα
-
100 γρ. μοτσαρέλα
-
200 ml κρέμα γάλακτος
-
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Προαιρετικά: μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
-
Βράστε τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίξτε και κρατήστε λίγο από το νερό τους.
-
Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος.
-
Προσθέστε όλα τα τυριά τριμμένα ή κομμένα σε κύβους και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσουν και να γίνει μια λεία σάλτσα.
-
Προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών αν χρειάζεται για πιο αραιή υφή. Ρυθμίστε με αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
-
Ρίξτε μέσα τα ριγκατόνι και ανακατέψτε καλά να καλυφθούν πλήρως από τη σάλτσα.
-
Σερβίρετε ζεστά με επιπλέον παρμεζάνα αν επιθυμείτε.

