5 Δεκεμβρίου 2025

Ριγκατόνι 4 τυριά – Η συνταγή που θα λατρέψεις


Ριγκατόνι 4 τυριά: Το απόλυτο comfort food για τους λάτρεις των ζυμαρικών και του τυριού. Πρόκειται για ένα πιάτο που είναι δανικό για ένα χορταστικό γεύμα ή δείπνο που εντυπωσιάζει χωρίς κόπο.

Ριγκατόνι 4 τυριά: Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 10 λεπτά

  • Μαγείρεμα: 15 λεπτά

  • Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 400 γρ. ριγκατόνι

  • 100 γρ. γραβιέρα

  • 100 γρ. γκοργκοντζόλα (ή ροκφόρ)

  • 100 γρ. παρμεζάνα

  • 100 γρ. μοτσαρέλα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Προαιρετικά: μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίξτε και κρατήστε λίγο από το νερό τους.

  2. Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος.

  3. Προσθέστε όλα τα τυριά τριμμένα ή κομμένα σε κύβους και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσουν και να γίνει μια λεία σάλτσα.

  4. Προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών αν χρειάζεται για πιο αραιή υφή. Ρυθμίστε με αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.

  5. Ρίξτε μέσα τα ριγκατόνι και ανακατέψτε καλά να καλυφθούν πλήρως από τη σάλτσα.

  6. Σερβίρετε ζεστά με επιπλέον παρμεζάνα αν επιθυμείτε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ