5 Δεκεμβρίου 2025

Ατομικά cheesecake λεμόνι με μαρέγκα


Ατομικά cheesecake λεμόνι με μαρέγκα: Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα απολαυστικό επιδόρπιο που συνδυάζει την κρεμώδη υφή του cheesecake με την αναζωογονητική οξύτητα του λεμονιού και την αέρινη γλύκα της μαρέγκας; Το εν λόγω γλυκό είναι ιδανικό για ιδιαίτερες περιστάσεις ή όταν θέλεις να εντυπωσιάσεις με γεύση και εμφάνιση!

Cheesecake λεμόνι με μαρέγκα – Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 30 λεπτά

  • Ψήσιμο: 20 λεπτά

  • Ψύξη: 2 ώρες

  • Σύνολο: περίπου 3 ώρες

Υλικά:

Για τη βάση:

  • 150 γρ μπισκότα digestive

  • 60 γρ βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα λεμονιού:

  • 250 γρ τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 100 γρ ζάχαρη

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

  • Χυμός από 1 λεμόνι (περίπου 40 ml)

  • 1 αυγό

  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τη μαρέγκα:

  • 2 ασπράδια αυγού

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 1 πρέζα αλάτι

  • λίγες σταγόνες λεμόνι ή λικέρ λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τη βάση:
    Τρίψε τα μπισκότα σε σκόνη και ανακάτεψέ τα με το λιωμένο βούτυρο. Μοίρασε το μείγμα σε 6 φόρμες για muffins με αποσπώμενο πάτο ή σε ατομικά τσέρκια. Πίεσε καλά τη βάση και βάλε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

  2. Ετοιμάζουμε την κρέμα:
    Χτύπησε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Πρόσθεσε το αυγό, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, και τέλος τη βανίλια. Μοίρασε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότου.

  3. Ψήνουμε:
    Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 18-20 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Άφησέ τα να κρυώσουν και στη συνέχεια βάλε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

  4. Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα:
    Χτύπα τα ασπράδια με το αλάτι και το λεμόνι ή το λικέρ μέχρι να αρχίσουν να σφίγγουν. Πρόσθεσε σταδιακά τη ζάχαρη και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να σχηματίζονται γυαλιστερές κορυφές.

  5. Συναρμολόγηση:
    Βγάλε τα cheesecake από τα φορμάκια και γαρνίρισε από πάνω με 1-2 κουταλιές μαρέγκα. Καψάλισε ελαφρώς με φλόγιστρο κουζίνας (ή γρήγορα κάτω από το γκριλ για 1-2 λεπτά, με προσοχή μην καούν).

Tips:

  • Μπορείς να προσθέσεις λίγο λικέρ λεμονιού στην κρέμα για έξτρα άρωμα.

  • Αν δεν έχεις φλόγιστρο, φρόντισε η μαρέγκα να είναι καλά χτυπημένη και ψήσε για λίγα δευτερόλεπτα στο γκριλ.

  • Χρησιμοποίησε καλής ποιότητας λεμόνια με αρωματική φλούδα.

  • Μπορείς να φτιάξεις τη βάση και με μπισκότα βουτύρου ή τύπου πτι-μπερ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ