Το σορμπέ φράουλα είναι η τέλεια δροσιστική επιλογή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Με φυσική γλυκύτητα, πλούσιο φρουτώδες άρωμα και βελούδινη υφή, αποτελεί ιδανικό επιδόρπιο για όσους αναζητούν κάτι ελαφρύ και χωρίς γαλακτοκομικά. Και το καλύτερο; Φτιάχνεται με μόλις λίγα υλικά!
Σορμπέ φράουλα: Χρόνος προετοιμασίας
-
Προετοιμασία: 10 λεπτά
-
Χρόνος κατάψυξης: 4-6 ώρες
-
Συνολικός χρόνος: περίπου 6 ώρες
Υλικά
-
500 γρ. φράουλες (ώριμες και γλυκές)
-
120 γρ. ζάχαρη
-
100 ml νερό
-
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
-
(Προαιρετικά) 1 κ.γ. λικέρ φράουλας ή βανίλια για έξτρα άρωμα
Εκτέλεση
-
Καθάρισε και πλύνε τις φράουλες, αφαίρεσε το κοτσάνι και κόψ’ τες στη μέση.
-
Φτιάξε σιρόπι: Βάλε τη ζάχαρη και το νερό σε μικρό κατσαρολάκι. Ζέστανε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Άφησέ το να κρυώσει.
-
Χτύπησε στο μπλέντερ: Βάλε τις φράουλες, τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι στο μπλέντερ. Αν θες, πρόσθεσε και λίγο λικέρ ή βανίλια. Χτύπησε μέχρι να γίνει λείο μείγμα.
-
Πέρασε το μείγμα από σουρωτήρι (αν θέλεις πιο λεία υφή χωρίς σπόρους).
-
Βάλε στην κατάψυξη: Ρίξε το μείγμα σε μεταλλικό ή γυάλινο σκεύος. Βάλε το στην κατάψυξη.
-
Ανακάτεψε κάθε 30-60 λεπτά για 3-4 ώρες, με πιρούνι ή σύρμα, για να σπάσεις τους παγοκρυστάλλους.
-
Σέρβιρε όταν παγώσει καλά, με φύλλα δυόσμου ή φρέσκιες φράουλες για διακόσμηση.
Tips
-
Όσο πιο ώριμες και γλυκές οι φράουλες, τόσο λιγότερη ζάχαρη θα χρειαστείς.
-
Αν έχεις παγωτομηχανή, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για ακόμα πιο κρεμώδες αποτέλεσμα.
-
Μπορείς να προσθέσεις λίγες σταγόνες βαλσαμικού ξυδιού για μια gourmet πινελιά.

