Δώστε άλλη πνοή στο το κλασικό τιραμισού με μια δροσερή, καλοκαιρινή πινελιά! Το τιραμισού με φράουλες είναι ένα ανάλαφρο, κρεμώδες γλυκό, ιδανικό για να εντυπωσιάσετε σε ένα τραπέζι ή απλώς να κακομάθετε τον εαυτό σας. Αντικαθιστούμε τον καφέ με πολτό φράουλας και προσθέτουμε φρέσκα φρούτα για μια ακαταμάχητη φρουτένια εκδοχή του ιταλικού επιδορπίου.
Τιραμισού με φράουλες- Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτά (συν 3-4 ώρες ψύξη)
Υλικά:
-
500 γρ. φρέσκιες φράουλες
-
250 γρ. mascarpone
-
200 ml κρέμα γάλακτος
-
100 γρ. ζάχαρη άχνη
-
1 βανίλια (ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας)
-
200 γρ. σαβαγιάρ (ladyfingers)
-
Χυμός από 1/2 λεμόνι
-
2-3 κ.σ. λικέρ φράουλας ή πορτοκάλι (προαιρετικά)
-
Φράουλες & φύλλα δυόσμου για διακόσμηση
Εκτέλεση:
-
Πολτός φράουλας: Πλένουμε καλά τις φράουλες και κρατάμε μερικές για διακόσμηση. Τις υπόλοιπες τις πολτοποιούμε μαζί με τον χυμό λεμονιού και το λικέρ, αν χρησιμοποιούμε.
-
Κρέμα: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το mascarpone με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε απαλά.
-
Συναρμολόγηση: Βουτάμε για 1-2 δευτερόλεπτα τα σαβαγιάρ στον πολτό φράουλας και στρώνουμε μια βάση σε πυρέξ ή φορμάκια. Απλώνουμε την κρέμα από πάνω. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση.
-
Ψύξη: Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες, ιδανικά όλη νύχτα.
-
Σερβίρισμα: Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες, φύλλα δυόσμου και – προαιρετικά – λίγη σκόνη άχνης.
Tips:
-
Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη λευκή σοκολάτα τριμμένη ανάμεσα στις στρώσεις.
-
Αν δεν θέλετε αλκοόλ, παραλείψτε το λικέρ ή αντικαταστήστε το με χυμό πορτοκάλι.
-
Για ατομικές μερίδες, χρησιμοποιήστε ποτήρια ή μικρά μπολάκια.
-
Αν σας αρέσει πιο έντονη η γεύση της φράουλας, προσθέστε λίγη μαρμελάδα φράουλας στον πολτό.

