5 Δεκεμβρίου 2025

Τιραμισού με φράουλες -Μπουκιά και απόλαυση


Δώστε άλλη πνοή στο το κλασικό τιραμισού με μια δροσερή, καλοκαιρινή πινελιά! Το τιραμισού με φράουλες είναι ένα ανάλαφρο, κρεμώδες γλυκό, ιδανικό για να εντυπωσιάσετε σε ένα τραπέζι ή απλώς να κακομάθετε τον εαυτό σας. Αντικαθιστούμε τον καφέ με πολτό φράουλας και προσθέτουμε φρέσκα φρούτα για μια ακαταμάχητη φρουτένια εκδοχή του ιταλικού επιδορπίου.

Τιραμισού με φράουλες- Χρόνος προετοιμασίας

20 λεπτά (συν 3-4 ώρες ψύξη)

Υλικά:

  • 500 γρ. φρέσκιες φράουλες

  • 250 γρ. mascarpone

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη

  • 1 βανίλια (ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας)

  • 200 γρ. σαβαγιάρ (ladyfingers)

  • Χυμός από 1/2 λεμόνι

  • 2-3 κ.σ. λικέρ φράουλας ή πορτοκάλι (προαιρετικά)

  • Φράουλες & φύλλα δυόσμου για διακόσμηση

Εκτέλεση:

  1. Πολτός φράουλας: Πλένουμε καλά τις φράουλες και κρατάμε μερικές για διακόσμηση. Τις υπόλοιπες τις πολτοποιούμε μαζί με τον χυμό λεμονιού και το λικέρ, αν χρησιμοποιούμε.

  2. Κρέμα: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το mascarpone με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε απαλά.

  3. Συναρμολόγηση: Βουτάμε για 1-2 δευτερόλεπτα τα σαβαγιάρ στον πολτό φράουλας και στρώνουμε μια βάση σε πυρέξ ή φορμάκια. Απλώνουμε την κρέμα από πάνω. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση.

  4. Ψύξη: Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες, ιδανικά όλη νύχτα.

  5. Σερβίρισμα: Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες, φύλλα δυόσμου και – προαιρετικά – λίγη σκόνη άχνης.

Tips:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη λευκή σοκολάτα τριμμένη ανάμεσα στις στρώσεις.

  • Αν δεν θέλετε αλκοόλ, παραλείψτε το λικέρ ή αντικαταστήστε το με χυμό πορτοκάλι.

  • Για ατομικές μερίδες, χρησιμοποιήστε ποτήρια ή μικρά μπολάκια.

  • Αν σας αρέσει πιο έντονη η γεύση της φράουλας, προσθέστε λίγη μαρμελάδα φράουλας στον πολτό.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ