Στόχος επίθεσης με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (γκαζάκια) έγινε τα ξημερώματα, γύρω στις 04:00, το σπίτι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στράτου Σιμόπουλου, στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος στο ERTNews, αρχικά θεώρησε πως επρόκειτο για έκρηξη από δεξαμενή αερίου, ωστόσο σύντομα ενημερώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ότι πρόκειται για τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών στην είσοδο της πολυκατοικίας του. Από την έκρηξη προκλήθηκαν φθορές στην τζαμαρία του κτιρίου.
«Αυτό συμβαίνει πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, γκαζάκια σε σπίτι βουλευτή και αυτό το κάνει δύο φορές απαράδεκτο. Είχαν ξαναέρθει σε εμένα με μπογιές. Δεν πειράζει, δεν πτοούμε, συνεχίζω. Έχω τις απόψεις μου για την αστυνομία, για το ότι πρέπει να φυλάσσονται τα πανεπιστήμια, για την εκκένωση των καταλήψεων. Θα συνεχίσω να τις λέω ανεξάρτητα από το κόστος. Δεν πτοούμαι» τόνισε ο Στράτος Σιμόπουλος.
Και κατέληξε: «Εκείνοι έστειλαν το δικό τους μήνυμα, εγώ στέλνω το δικό μου: δεν πτοούμαι συνεχίζω»

