5 Δεκεμβρίου 2025

Μάφιν με φέτα και λαχανικά


Αυτά τα αλμυρά μάφιν είναι ο ιδανικός συνδυασμός αφράτης υφής, πλούσιας γεύσης φέτας και φρέσκων λαχανικών. Ιδανικά για πρωινό, brunch, αλλά και ως σνακ για το γραφείο ή το σχολείο. Ετοιμάζονται εύκολα και είναι μια εξαιρετική επιλογή για να αξιοποιήσεις λαχανικά που σου περισσεύουν!

Μάφιν με φέτα και λαχανικά  – Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 15 λεπτά

  • Ψήσιμο: 25 λεπτά

  • Σύνολο: 40 λεπτά

 Υλικά (για 12 μάφιν)

  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη

  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο και στραγγισμένο

  • 1 καρότο τριμμένο

  • 3 αυγά

  • 100 ml ελαιόλαδο

  • 150 ml γάλα

  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (αν χρησιμοποιείς απλό αλεύρι)

  • 1 πρέζα ρίγανη

  • Αλάτι & πιπέρι

 Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις ή αέρα).

  2. Λάδωσε ελαφρώς τη φόρμα για μάφιν ή τοποθέτησε χάρτινες θήκες.

  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε τα αυγά με το λάδι και το γάλα.

  4. Πρόσθεσε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ (αν χρειάζεται) και ανακάτεψε απαλά.

  5. Ρίξε μέσα τα λαχανικά, τη φέτα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

  6. Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά – μη δουλέψεις πολύ τη ζύμη.

  7. Μοίρασε το μείγμα στις θήκες, γεμίζοντας μέχρι τα 3/4.

  8. Ψήσε για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο.

  9. Άφησε να κρυώσουν 5-10 λεπτά πριν τα αφαιρέσεις από τη φόρμα.

 Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις λίγο τριμμένο τυρί (π.χ. γραβιέρα ή κασέρι) για έξτρα νοστιμιά.

  • Θέλεις πιο ελαφριά εκδοχή; Αντικατάστησε το γάλα με γιαούρτι και μείωσε το λάδι.

  • Αν σου αρέσει το έντονο άρωμα, πρόσθεσε ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή βασιλικό.

  • Συντηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για 2-3 ημέρες ή στην κατάψυξη για έως 1 μήνα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ