5 Δεκεμβρίου 2025

Εύκολο παγωτό γιαούρτι με κεράσια


Το παγωτό γιαούρτι με κεράσια είναι η απόλυτη καλοκαιρινή λιχουδιά καθώς είναι ελαφρύ, δροσερό και κυρίως χωρίς συντηρητικά. Ιδανικό για όσους προτιμούν ένα πιο υγιεινό επιδόρπιο χωρίς να στερηθούν τη γλυκιά απόλαυση. Η φρεσκάδα του γιαουρτιού συνδυάζεται υπέροχα με τη γλυκόξινη γεύση των κερασιών για ένα αποτέλεσμα που κλέβει τις εντυπώσεις και αρέσει τόσο στα παιδιά όσο και τους μεγάλους.

Παγωτό γιαούρτι με κεράσια – Χρόνος Προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 20 λεπτά

  • Αναμονή στην κατάψυξη: 4–6 ώρες

  • Συνολικός χρόνος: 4 ώρες και 20 λεπτά

Υλικά (για περίπου 6 μερίδες)

  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (πλήρες ή 2%)

  • 300 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι (φρέσκα ή κατεψυγμένα)

  • 100 γρ. μέλι ή 80 γρ. ζάχαρη

  • 1 βανιλίνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

  • 100 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά για πιο κρεμώδη υφή)

Παγωτό – Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τα κεράσια
    Πλένουμε, καθαρίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια (μπορούμε να πάρουμε και κατεψυγμένα χωρίς κουκούτσι). Τα βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με το μέλι (ή ζάχαρη) και το χυμό λεμονιού. Σιγοβράζουμε για 5–7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε (εντελώς ή μερικώς, ανάλογα με το αν θέλουμε κομματάκια).

  2. Ανακατεύουμε τη βάση
    Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το γιαούρτι, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος (αν χρησιμοποιούμε). Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα κεράσια και ανακατεύουμε καλά.

  3. Παγώνουμε
    Αν διαθέτουμε παγωτομηχανή, ακολουθούμε τις οδηγίες της για την παρασκευή.
    Χωρίς παγωτομηχανή: Ρίχνουμε το μείγμα σε δοχείο κατάψυξης και το ανακατεύουμε ανά μισή ώρα για 3–4 φορές ώστε να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι.

  4. Σερβίρισμα
    Βγάζουμε από την κατάψυξη 5–10 λεπτά πριν το σερβίρισμα για να μαλακώσει ελαφρώς. Γαρνίρουμε με φρέσκα κεράσια ή τριμμένη σοκολάτα.

Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγη μαρμελάδα κεράσι για πιο έντονη γεύση.

  • Αν θέλετε πιο ανάλαφρη υφή, προσθέστε και λίγο γάλα.

  • Για vegan εκδοχή, χρησιμοποιήστε φυτικό γιαούρτι και σιρόπι αγαύης αντί για μέλι.

  • Μπορείτε να προσθέσετε και λίγους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς (όπως φιστίκια ή αμύγδαλα) για έξτρα υφή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ