Φρούτα και σκύλος. Διατροφικό δώρο ή όχι;


Τα φρούτα μπορούν να γίνουν σημείο αναφοράς της δίαιτας του σκύλου, οι τετράποδοι φίλοι μας τα λατρεύουν και μπορούν να προσφερθούν σαν δροσιστικό σνακ ή ακόμα και μια εναλλακτική λύση στις λιχουδιές που υπάρχουν σε πολλά καταστήματα κατοικίδιων ζώων.

Τα φρούτα όταν δεν ενσωματώνονται στα γεύματα μπορεί να γίνουν ένα εξαιρετικό διατροφικό δώρο για τα σκυλιά, ωστόσο δεν είναι όλα τα φρούτα ασφαλή!
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΥΧΩΝ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΤΑ ΦΡΟΥΤΑ.

Εδώ θα δείτε μια λίστα φρούτων που έχουν αποδειχθεί ασφαλή και επωφελής για τα τετράποδα μέλη της οικογένειας.

Μήλο:
Το μήλο περιέχει βιταμίνη C και κάλιο, που ευεργετούν την υγεία του σκύλου. ΠΡΟΣΟΧΗ: Καθαρίζουμε πάντα τη φλούδα και τα σπόρια! Όσο για την ποσότητα, μισό μηλαράκι είναι αρκετό για να χορτάσει και να θρέψει το κουτάβι σας!

Μπανάνα:
Η μπανάνα περιέχει κάλιο και υδατάνθρακες. Ωστόσο περιέχει και μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, οπότε η ποσότητα πρέπει να μην ξεπερνάει την μια ίντσα.

Βατόμουρα:
Είναι γεμάτα με βιταμίνη C, A, K και Ε. Επίσης περιέχουν Ω3, αντιξειδιωτικά, τανίνη, πολυφαινόλες, μαγγάνιο και φυλλικό οξύ. Η κατάλληλη ποσότητα είναι 2-3 την μέρα!

Ακτινίδιο:
Περιέχει κάλλιο και βιταμίνη C. Ένα καθαρισμένο κομμάτι είναι αρκετό για λιχουδιά.

Αχλάδι:
Το Αχλάδι είναι πηγή φωσφόρου, κάλλιου, πηκτίνης και βιταμίνης A,C,E, B1 και Β2. Ένας κύβος καλά καθαρισμένος από αχλάδι είναι ότι πρέπει την φορά.

Φράουλες:
Περιέχουν βιταμίνη C, Κ, Β1 και Β6, καθώς επίσης και Ω3, μαγνήσιο και κάλιο. Η ιδανική ποσότητα είναι μισή ή μια για το τετράποδο φίλο μας.

Καρπούζι:
Το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Α, μαγνήσιο και νερό. Ωστόσο πρέπει να δίνεται πολύ καλά καθαρισμένο και χωρίς κουκούτσια. Ένα με τρία κομμάτια μιας ίντσας είναι αρκετή ποσότητα για να δώσετε στο σκύλο σας.

Πεπόνι:
Το πεπόνι περιέχει βιταμίνη C, A και σύμπλεγμα Β, καροτίνη, κάλιο, μαγνήσιο, θειαμίνη και παντοθενικό οξύ. Μια ίντσα, είναι κατάλληλη ποσότητα λιχουδιάς.

Σμέουρα – Rasberries:
Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, K και σύμπλεγμα B, καθώς και σε κάλιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Δύο με τρία είναι καλή ποσότητα για λιχουδιά.

Μύρτιλα:
Τα μύρτιλα ( blueberries ) είναι πηγή σιδήρου, ψευδαργύρου και σελήνιου. Είναι επίσης γεμάτα με βιταμίνη C, E, A και σύμπλεγμα Β. Δύο ή τρία είναι καλή ποσότητα για το σκύλο σας.

ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΒΕΡΑ:
Σταφύλι: Είναι δηλητηριώδη για τους σκύλους.
Αβοκάντο: Προκαλεί στομαχικά προβλήματα.
Σύκα: Προκαλούν εμετό και διάρροια.
Πορτοκάλι: Λόγω ψωραλένιας και αιθέρια έλαια είναι δηλητηριώδη για τα ζώα.

Λεμόνι: Λόγω ψωραλένιας και αιθέρια έλαια είναι δηλητηριώδη για τα ζώα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ