5 Δεκεμβρίου 2025

Σορμπέ καρπούζι: Το απόλυτο καλοκαιρινό επιδόρπιο


Το σορμπέ καρπούζι είναι η πιο ανάλαφρη και δροσιστική λιχουδιά για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Φρέσκο, γεμάτο άρωμα και φυσική γλυκύτητα, θα το λατρέψουν όλοι – μικροί και μεγάλοι. Απλή παρασκευή, λίγα υλικά και αποτέλεσμα που θυμίζει παγωμένο καρπούζι στο καλύτερό του!

Σορμπέ καρπούζι – Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 15 λεπτά

  • Πάγωμα: 4–5 ώρες

Υλικά

  • 1 κιλό καρπούζι (χωρίς κουκούτσια)

  • 120 γρ. ζάχαρη

  • 1–2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού (προαιρετικά)

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 2 κουτ. σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά για περισσότερη γλυκύτητα)

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία Καρπουζιού:
    Κόβετε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια, αφαιρείτε όλους τους σπόρους και το βάζετε στο μπλέντερ.

  2. Άλεσμα:
    Πολτοποιείτε μέχρι να γίνει λεία και ομοιόμορφη κρέμα.

  3. Ανακάτεμα Υλικών:
    Προσθέτετε τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και, αν θέλετε, το μέλι. Ανακατεύετε πολύ καλά να διαλυθεί η ζάχαρη.

  4. Πάγωμα:
    Ρίχνετε το μείγμα σε ρηχό δοχείο (κατάλληλο για κατάψυξη). Βάζετε στην κατάψυξη για 1 ώρα.

  5. Ανακάτεμα:
    Με πιρούνι, ξύνετε καλά για να σπάσουν οι κρύσταλλοι. Επαναλαμβάνετε κάθε 30–40 λεπτά για 4–5 ώρες συνολικά, μέχρι να αποκτήσει αφράτη υφή σορμπέ.

  6. Σερβίρισμα:
    Σερβίρετε σε μπολάκια ή ποτήρια. Μπορείτε να στολίσετε με φυλλαράκια δυόσμου.

Tips

  •  Για πιο έντονη γεύση, προσθέστε λίγο ξύσμα λάιμ.
  •  Αν θέλετε πιο μαλακό αποτέλεσμα, πριν το σερβίρισμα αφήστε 5–10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες λικέρ (π.χ. λικέρ καρπούζι) για πιο “ενήλικη” εκδοχή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ