Η τονοσαλάτα είναι το απόλυτο ελαφρύ και θρεπτικό πιάτο για κάθε ώρα της ημέρας. Με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, θα απολαύσετε ένα γεύμα γεμάτο πρωτεΐνες, βιταμίνες και γεύση. Ιδανική για το γραφείο, την παραλία ή ένα γρήγορο βραδινό.
Τονοσαλάτα με λαχανικά: Χρόνος Προετοιμασίας:
10 λεπτά
Υλικά (για 2 μερίδες)
-
1 κονσέρβα τόνο σε νερό (περίπου 160 γρ.)
-
1 αγγούρι σε κύβους
-
1 ντομάτα σε κυβάκια
-
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1/2 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
-
5-6 ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες
-
2 κ.σ. καλαμπόκι βρασμένο
-
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό (ή μαγιονέζα light)
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Χυμός από 1/2 λεμόνι
-
Αλάτι & πιπέρι κατά προτίμηση
-
Λίγη ρίγανη ή μαϊντανό για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
-
Σουρώνετε καλά τον τόνο από το νερό και τον σπάτε σε κομμάτια.
-
Σε ένα μπολ βάζετε το αγγούρι, την ντομάτα, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καλαμπόκι και τις ελιές.
-
Προσθέτετε τον τόνο και ανακατεύετε απαλά.
-
Σε ένα μικρό μπολάκι χτυπάτε το γιαούρτι με το λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη.
-
Περιχύνετε τη σως πάνω στη σαλάτα και ανακατεύετε ελαφρά.
-
Πασπαλίζετε με μαϊντανό ή λίγη έξτρα ρίγανη και σερβίρετε δροσερή.
Tips
- Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε αβοκάντο ή βραστές πατάτες σε κύβους.
- Αν τη θέλετε πιο ελαφριά, παραλείψτε το γιαούρτι και χρησιμοποιήστε μόνο λεμόνι και ελαιόλαδο.
- Συνοδέψτε τη με φρυγανισμένο ψωμί ή κριτσίνια.

