5 Δεκεμβρίου 2025

Τούρτα με κρέμα σοκολάτας και φιστικοβούτυρο


Αν αγαπάς τον συνδυασμό σοκολάτας με φιστικοβούτυρο, αυτή η τούρτα θα γίνει η αγαπημένη σου! Αφράτη βάση σοκολάτας, πλούσια κρέμα με γεύση φουντούκι και φιστικοβούτυρο και μια απαλή επικάλυψη που απογειώνει τη γεύση. Ιδανική για γενέθλια, γιορτές ή απλώς όταν θέλεις να απολαύσεις κάτι ξεχωριστό.

Τούρτα με κρέμα σοκολάτας και φιστικοβούτυρο – Χρόνος προετοιμασίας

Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά
Προετοιμασία: 45 λεπτά
Ψήσιμο: 30 λεπτά
Στήσιμο στο ψυγείο: 2-3 ώρες (προαιρετικά)

Υλικά

Για το παντεσπάνι σοκολάτας

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 50 γρ. κακάο

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 1/2 κ.γ. σόδα

  • 1/2 κ.γ. αλάτι

  • 150 γρ. ζάχαρη

  • 2 μεγάλα αυγά

  • 120 ml ηλιέλαιο

  • 180 ml γάλα

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 120 ml ζεστό νερό ή καφέ

Για την κρέμα σοκολάτας με φιστικοβούτυρο

  • 250 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας

  • 200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

  • 150 γρ. φιστικοβούτυρο

  • 1 κ.σ. μέλι

  • 1 πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη

  • 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

  • 2 κ.σ. φιστικοβούτυρο

  • Τριμμένοι ξηροί καρποί ή σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Ετοιμάζεις το παντεσπάνι

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170°C.

  2. Σε μπολ κοσκινίζεις το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.

  3. Σε δεύτερο μπολ χτυπάς αυγά, ζάχαρη, λάδι και βανίλια.

  4. Προσθέτεις το γάλα και το μείγμα αλευριού εναλλάξ.

  5. Ρίχνεις στο τέλος το ζεστό νερό ή καφέ και ανακατεύεις.

  6. Μεταφέρεις σε βουτυρωμένο ταψί 20 εκ. και ψήνεις για 25–30 λεπτά.

  7. Αφήνεις να κρυώσει τελείως.

2. Ετοιμάζεις την κρέμα σοκολάτας με φιστικοβούτυρο

  1. Ζεσταίνεις την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να βράζει.

  2. Τη ρίχνεις πάνω στη ψιλοκομμένη σοκολάτα και περιμένεις 1 λεπτό.

  3. Ανακατεύεις να λιώσει τελείως.

  4. Προσθέτεις το φιστικοβούτυρο, το μέλι και το αλάτι και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί.

3. Συναρμολόγηση

  1. Κόβεις το παντεσπάνι στη μέση.

  2. Απλώνεις τη μισή κρέμα στη βάση.

  3. Τοποθετείς το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι από πάνω.

  4. Στρώνεις την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνεις την επιφάνεια.

4. Διακόσμηση

  1. Ανακατεύεις τη λιωμένη σοκολάτα με το φιστικοβούτυρο και περιχύνεις.

  2. Πασπαλίζεις με ξηρούς καρπούς ή σταγόνες σοκολάτας.

Tips

  • Για πιο έντονη γεύση, χρησιμοποίησε φιστικοβούτυρο crunchy.
  • Αν θες πιο ανάλαφρη υφή, χτύπα 100 ml κρύας κρέμας και ενσωμάτωσέ την στην κρέμα.
  • Αφήνεις την τούρτα 2-3 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρεις.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ