Αν αγαπάς τον συνδυασμό σοκολάτας με φιστικοβούτυρο, αυτή η τούρτα θα γίνει η αγαπημένη σου! Αφράτη βάση σοκολάτας, πλούσια κρέμα με γεύση φουντούκι και φιστικοβούτυρο και μια απαλή επικάλυψη που απογειώνει τη γεύση. Ιδανική για γενέθλια, γιορτές ή απλώς όταν θέλεις να απολαύσεις κάτι ξεχωριστό.
Τούρτα με κρέμα σοκολάτας και φιστικοβούτυρο – Χρόνος προετοιμασίας
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά
Προετοιμασία: 45 λεπτά
Ψήσιμο: 30 λεπτά
Στήσιμο στο ψυγείο: 2-3 ώρες (προαιρετικά)
Υλικά
Για το παντεσπάνι σοκολάτας
-
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
50 γρ. κακάο
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κ.γ. σόδα
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
150 γρ. ζάχαρη
-
2 μεγάλα αυγά
-
120 ml ηλιέλαιο
-
180 ml γάλα
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
120 ml ζεστό νερό ή καφέ
Για την κρέμα σοκολάτας με φιστικοβούτυρο
-
250 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
-
200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
-
150 γρ. φιστικοβούτυρο
-
1 κ.σ. μέλι
-
1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη
-
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
-
2 κ.σ. φιστικοβούτυρο
-
Τριμμένοι ξηροί καρποί ή σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Ετοιμάζεις το παντεσπάνι
-
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170°C.
-
Σε μπολ κοσκινίζεις το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.
-
Σε δεύτερο μπολ χτυπάς αυγά, ζάχαρη, λάδι και βανίλια.
-
Προσθέτεις το γάλα και το μείγμα αλευριού εναλλάξ.
-
Ρίχνεις στο τέλος το ζεστό νερό ή καφέ και ανακατεύεις.
-
Μεταφέρεις σε βουτυρωμένο ταψί 20 εκ. και ψήνεις για 25–30 λεπτά.
-
Αφήνεις να κρυώσει τελείως.
2. Ετοιμάζεις την κρέμα σοκολάτας με φιστικοβούτυρο
-
Ζεσταίνεις την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να βράζει.
-
Τη ρίχνεις πάνω στη ψιλοκομμένη σοκολάτα και περιμένεις 1 λεπτό.
-
Ανακατεύεις να λιώσει τελείως.
-
Προσθέτεις το φιστικοβούτυρο, το μέλι και το αλάτι και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί.
3. Συναρμολόγηση
-
Κόβεις το παντεσπάνι στη μέση.
-
Απλώνεις τη μισή κρέμα στη βάση.
-
Τοποθετείς το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι από πάνω.
-
Στρώνεις την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνεις την επιφάνεια.
4. Διακόσμηση
-
Ανακατεύεις τη λιωμένη σοκολάτα με το φιστικοβούτυρο και περιχύνεις.
-
Πασπαλίζεις με ξηρούς καρπούς ή σταγόνες σοκολάτας.
Tips
- Για πιο έντονη γεύση, χρησιμοποίησε φιστικοβούτυρο crunchy.
- Αν θες πιο ανάλαφρη υφή, χτύπα 100 ml κρύας κρέμας και ενσωμάτωσέ την στην κρέμα.
- Αφήνεις την τούρτα 2-3 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρεις.

