Η μεσογειακή κουζίνα ξεχωρίζει για τη φρεσκάδα και τη θρεπτική της αξία. Αυτή η πίτσα συνδυάζει ελαφριά υλικά όπως ψητά λαχανικά, ζουμερές ντομάτες, ελιές Καλαμών και κρεμώδη φέτα για μια απόλυτα αρωματική εμπειρία, ιδανική για καλοκαιρινό τραπέζι ή casual βραδινό με φίλους.
Μεσογειακή πίτσα – Χρόνος προετοιμασίας
25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 15-18 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά
Για τη ζύμη (ή χρησιμοποιήστε έτοιμη):
-
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
7 γρ. ξηρή μαγιά
-
1 κ.γ. αλάτι
-
1 κ.γ. ζάχαρη
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
300 ml χλιαρό νερό
Για τα υλικά
-
200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
-
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
-
1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
-
1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
-
1 μικρό κολοκύθι σε φέτες
-
100 γρ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
-
2 ώριμες ντομάτες σε λεπτές φέτες
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.γ. ρίγανη
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
-
Ζύμη
- Σε ένα μπολ διαλύετε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό και αφήνετε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
- Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι, ρίχνετε το ελαιόλαδο και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια λεία, ελαστική ζύμη.
- Σκεπάζετε και αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
-
Προετοιμασία Λαχανικών
- Σε ένα τηγάνι ή σχάρα, ψήνετε ελαφρά τις πιπεριές και το κολοκύθι για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρά.
-
Συναρμολόγηση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°C.
- Ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτή βάση σε λαδωμένο ταψί ή σε πέτρα πίτσας.
- Απλώνετε τη μοτσαρέλα ομοιόμορφα.
- Τοποθετείτε τις φέτες ντομάτας, τις ψημένες πιπεριές, το κολοκύθι και τις ελιές.
- Πασπαλίζετε τη φέτα, ρίχνετε ρίγανη και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.
-
Ψήσιμο
Ψήνετε 15-18 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.
Tips
- Αν προτιμάτε τραγανή βάση, ψήστε τη ζύμη 5 λεπτά μόνη της πριν προσθέσετε τα υλικά.
- Προσθέστε φρέσκο βασιλικό ή ρόκα μόλις βγει από τον φούρνο για έξτρα άρωμα.
- Συνοδέψτε με δροσερό λευκό κρασί ή ροζέ.

