5 Δεκεμβρίου 2025

Μπισκότα κρακελέ με σοκολάτα


Τα μπισκότα κρακελέ με σοκολάτα είναι μια λιχουδιά που κλέβει την παράσταση τόσο με την εμφάνιση όσο και με τη γεύση της. Η χαρακτηριστική «σπασμένη» επιφάνεια που θυμίζει ραγισμένο πάγο κρύβει έναν μαλακό, ζουμερό πυρήνα γεμάτο σοκολάτα. Είναι η τέλεια επιλογή για το πρωινό καφέ, για κέρασμα ή απλώς για να γλυκάνεις τη μέρα σου.

Μπισκότα κρακελέ με σοκολάτα -Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 20 λεπτά

  • Αναμονή στο ψυγείο: 2 ώρες

  • Ψήσιμο: 10-12 λεπτά

  • Συνολικός χρόνος: περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά (για περίπου 24 μπισκότα):

  • 200 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη)

  • 50 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 100 γρ. ζάχαρη

  • 2 αυγά

  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • 1 πρέζα αλάτι

  • Ζάχαρη άχνη (για επικάλυψη)

Εκτέλεση:

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα:
    Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε τη σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

  2. Αναμειγνύουμε τα υλικά:
    Σε μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα.

  3. Προσθέτουμε τα στερεά:
    Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

  4. Ψύξη:
    Καλύπτουμε το μείγμα με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (ή όλο το βράδυ).

  5. Πλάσιμο και ψήσιμο:
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Πλάθουμε μικρές μπάλες ζύμης (περίπου στο μέγεθος καρυδιού), τις κυλάμε πρώτα σε κρυσταλλική ζάχαρη και μετά σε άχνη.

  6. Ψήσιμο:
    Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να σκάσει η επιφάνεια αλλά να παραμείνουν μαλακά στο κέντρο.

 Tips:

  • Μην τα παραψήσετε! Το εσωτερικό πρέπει να μείνει μαλακό και fudgy.

  • Αν θέλετε ακόμα πιο έντονη γεύση, προσθέστε μια πρέζα εσπρέσο σκόνη στη ζύμη.

  • Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με επιπλέον άχνη αφού κρυώσουν, για πιο έντονο «κρακελέ» εφέ.

  • Διατηρούνται φρέσκα σε αεροστεγές δοχείο για 3-4 μέρες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ